Boromir a pregatit cu ocazia Sarbatorilor Pascale, pe langa editia speciala de cozonaci, si Pasca Boromir, cu traditionala umplutura de branza dulce si stafide, preparata dupa o reteta de casa cu drojdii naturale.
Ingrediente: Aluat: 70 gr unt, 120 gr. faina, 70 gr. zahar, 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus de ou crud, Umplutura: 1 kg smantana, 8-9 oua, coaja rasa de lamaie sau de portocala esente (dupa preferinta) 2 linguri gris, stafide Preparare: Se face un aluat cu care se tapeteaza forma. Galbenusurile pentru umplutura se
Ingrediente: Aluat: 400 g faina 1 plic drojdie 2 linguri margarina 4 linguri ulei 1 praf sare apa minerala Crema: 500 g branza dulce 500 g cas de vaca esenta vanilie 400 g zahar Preparare: Se framanta un aluat obisnuit din ingredientele mentionate. Se lasa la crescut 30 de min. Apoi se intinde o foaie
Ingrediente: Aluat: 500 gr faina 125 gr zahar 50 gr unt 2 linguri ulei 250 ml lapte 3 oua 1 lingura rom esenta de vanilie 25 gr drojdie instant 1 lingurita rasa sare Umplutura: 1 kg branza de vaci 200 gr zahar pudra 50 gr unt 2 pachetele zahar vanilat 5 oua 3 linguri smantana
Ingrediente: Pentru aluat: 3 oua o cana de lapte 500 gr faina un pliculet de drojdie uscata 100 ml ulei arome (rom, coaja de lamaie) 100 gr zahar Pentru umplutura: 750 gr. branza de vaci sarata, 100 gr. unt, 200 ml smantana, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 100 gr.
Ingrediente: Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt. Pentru umplutura: 1 kg de smantana, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare Preparare: Framantati un aluat de
Ingrediente: – 750 g branza de vaci proaspata, – 100 g de unt, – 200 ml de smantana, – 50 g de gris, – 50 g faina, – 200 g zahar, – 5 oua, -1/2 lingurita de sare, – 100 g de stafide, – 30 ml de rom, – coaja rasa de lamiie Preparare: Intr-o