– 750 g branza de vaci proaspata,
– 100 g de unt,
– 200 ml de smantana,
– 50 g de gris,
– 50 g faina,
– 200 g zahar,
– 5 oua,
-1/2 lingurita de sare,
– 100 g de stafide,
– 30 ml de rom,
– coaja rasa de lamiie
Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini asezati o cununa din suvite de aluat impletit. Faceti 4 suvite de grosimea unui creion, pe care le prindeti la un capat si le impletiti, incrucisandu-le alternativ doua cate doua. In spatiul din mijloc puneti umplutura.
Frecati branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit puneti-o peste branza, amestecand usor cu telul sau prin rasturnare.
Presati cu mana astfel incat in mijloc sa se formeze o gaura iar lateralele sa ramana mai inalte, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati. Asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si dati pasca la copt in cuptorul incalzit.