Pasca cu branza de vaci

Ingrediente:

– 750 g branza de vaci proaspata,
– 100 g de unt,
– 200 ml de smantana,
– 50 g de gris,
– 50 g faina,
– 200 g zahar,
– 5 oua,
-1/2 lingurita de sare,
– 100 g de stafide,
– 30 ml de rom,
– coaja rasa de lamiie

Preparare:

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini asezati o cununa din suvite de aluat impletit. Faceti 4 suvite de grosimea unui creion, pe care le prindeti la un capat si le impletiti, incrucisandu-le alternativ doua cate doua. In spatiul din mijloc puneti umplutura.

Frecati branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit puneti-o peste branza, amestecand usor cu telul sau prin rasturnare.

Presati cu mana astfel incat in mijloc sa se formeze o gaura iar lateralele sa ramana mai inalte, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati. Asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si dati pasca la copt in cuptorul incalzit.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Preparate de baza