Ingrediente: 1 kg peste, 1 ceapa, 1 morcov, 1 lamaie, 1 legatura patrunjel, 5-6 boabe piper, sare, piper, ulei Preparare: Zarzavatul (morcovul taiat in bucatele pe lung, ceapa taiata in bucatele potrivite), se pune la fiert intr-un vas inalt cu apa, sare si piper. Cand legumele au fiert se scoate si se adauga in apa
Ingrediente: pastravi 1 kg, morcovi 100 g, ceapa 150 g , otet 40 ml, sare Preparare: In vasul special pentru peste se fierb morcovii si ceapa in apa cu sare si doua linguri de otet. Se curata pastravii, se asaza pe gratarul vasului si se cufunda gratarul in apa. Se lasa sa fiarba 8 min.
Ingrediente: – 50 g unt, – 30 g faina, – 2 galbenusuri, – 100 ml smantina, – 200 ml vin alb sec, – 1/2 l supa in care a fiert pestele Preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine