Sos de vin pentru peste rasol

Ingrediente:

– 50 g unt,
– 30 g faina,
– 2 galbenusuri,
– 100 ml smantina,
– 200 ml vin alb sec,
– 1/2 l supa in care a fiert pestele

Preparare:

Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul.

Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sosuri, condimente, marinate