Ingrediente: branza telemea de oi 200 g, unt 150 g, smantana 100 g, masline 100 g Preparare: Se fierb maslinele timp de 45 min., se lasa in apa cateva ore, se scot samburii si se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu branza telemea. Se adauga untul si smantana si se amesteca bine, pana
Ingrediente: Pentru 1 kg: – 300 g castraveti murati, – 125 g smantana, – 75 g unt, – 100 g faina, – 30 g sare, – 800 ml supa de oase Preparare: Castravetii se curata de coaja si de seminte, se taie in lungime si se scurg de zeama. Faina cernuta se dizolva in supa,
Ingrediente: – 5 linguri unt, – 5 linguri faina, – 1,5 l lapte, – putina nucsoara, – un galbenus, – sare, piper Preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin
Ingrediente: – o ceasca ulei, – 1 ou, – 1 castravecior murat, – 1 lingura mustar, – 1 ceapa mica, – 2-3 linguri iaurt, – 1 lingura smantana, – sare, piper Preparare: Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul curatit de coaja si taiat
Ingrediente: – 50 g unt, – 30 g faina, – 2 galbenusuri, – 100 ml smantina, – 200 ml vin alb sec, – 1/2 l supa in care a fiert pestele Preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine
Ingrediente: – 4 kg prune – 300 g zahar – 1 plic de conservant Preparare: Prunele se spala bine, se desfac pe jumatate, li se scot samburii si apoi se pun in borcane presandu-se usor, dar cu grija, ca sa nu se zdrobeasca. 2 l de apa se pun la fiert cu zaharul. Cand apa
Ingrediente: – 2 kg caise mici – 7 cuisoare – 300 ml otet din vin – 250 ml miere – 1 lingura de boabe de piper Preparare: Pune toate ingredientele (in afara de caise) intr-un vas si fierbe-le timp de 5 minute. Adauga si caisele si mai fierbe inca 5 minute. Umple borcanele cu caise