Ingrediente: 1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata Preparare: Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de a opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la
Ingrediente: – 250 g spanac – 20 g unt – 2 linguri de faina – 1 l supa de legume – 1 lingura de condiment universal – 200 ml smantana – 2 oua sare – piper Preparare: 1. Infierbanta untul intr-o craticioara si, cand este topit, adauga faina. Amesteca bine, ca sa nu se formeze
Acidul folic (numit si folat, acid folinic, folacin sau acid pteroilglutamic) a fost extras pentru prima data din frunzele de spanac in 1964 si s-a descoperit repede ca este esential in prevenirea anemiei la animale. Ceva mai tarziu s-a constatat si ca, adaugat in alimentatia femeilor insarcinate, reduce riscul aparitiei problemelor de tub neural la