Ingrediente: • 400 g spanac • 20 g unt • o lingură de făină • 4 linguri de orez • o linguriță de zeamă de lămâie • 200 ml lapte • o linguriță de pesmet • sare, după gust Mod de preparare: Spanacul, curățat și spălat se fierbe în puțină apă cu sare. Când s-a
Ingrediente: 12 bucati caneloni 250 gr ricotta 500 gr spanac congelat 500 ml rosii decojite in bulion o ceapa mica 3 catei de usturoi oregano mozarella sare, piper, nucsoara Preparare: Curatam si tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei de masline. Cand sunt deja translucide, punem si spanacul decongelat si le calim impreuna.
Ingrediente: Pentru aluat: 500 gr. faina, 3 linguri undelemn sau margarina topita, 1 lingurita sare, o cana apa calduta. Pentru umplutura: branza, spanac, oua Preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece
Ingrediente: 8 buc file de piept de pui, 100 ml vin alb, 500 g spanac, sare, piper, 2-3 linguri susan, 1 ou, 2-3 linguri pesmet Preparare: Iei bucatile de piept de pui, le sarezi, le piperezi si pui in mijlocul fiecareia cate 1 lingurita de spanac, gata fiert si tocat fin. Rulezi fileurile si le
Ingrediente: 2 kg spanac 2 cepe mari 2 linguri ulei sau o nuca de unt sare, piper, bulion Preparare: Spanacul se curata si se spala, apoi se pune la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Ceapa se taie marunt, apoi se caleste in ulei sau unt. Dupa ce spanacul s-a fiert, se adauga peste
Ingrediente: 2 bucati foetaj, 2 oua, 1/2 kg. spanac, 250 g branza de vaci bine maruntita, 60 g sunculita afumata, 50 g parmezan ras, sare, piper alb. Preparare: Fierbi spanacul in apa cu sare, il lasi la scurs si apoi il tai marunt. Il amesteci cu restul ingredientelor, pe care le pui unul dupa altul.
Ingrediente: 1 kg de spanac, 100 g orez, 2 cepe, 50 g ulei. Preparare: Spanacul, bine spalat, se opareste cateva minute in apa fiarta. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga spanacul tocat si orezul si se acopera cu apa. Se lasa la fiert
Ingrediente: 500 g spanac, 2 lingurite unt, 2 lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte. Preparare: Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma. Cu
Ingrediente: 1cana de spanac fiert 1/4 broccoli ulei de masline Preparare: Spanacul se spala broccoli la fel si se fierb separat. Se paseaza impreuna si se adauga putin ulei de masline la sfarsit daca se doreste putin mai acrisor se adauga in piure putina zeama de lamaie sau iaurt. Piureul se potriveste cu carnita pisata.
Ingrediente: 1 kg spanac 2 cepe 2 linguri bulion 3 linguri smantana 4-5 linguri de cascaval ras pe razatoarea mica o legatura leustean Preparare: Intr-o cratita potrivita calim ceapa, apoi adaugam bulionul. Dupa 1 min adaugam spanacul si 1 litru de apa. Lasam sa fiarba, sa nu puneti mai multa apa, pentru ca spanacul lasa
Ingrediente: 400 g spanac congelat 3 cepe mari 1 legatura patrunjel 1-2 legaturi marar 2 linguri ulei 1 ceasca orez 2 pesti macrou sare dupa gust Preparare: Pui la fiert pestele taiat bucati, pentru mai multa siguranta, intr-un vas separat. Cand e gata, strecori apa, iar bucatile de peste le cureti atent de oase. Deoparte
Ingrediente: 1 kg spanac verde 400 g branza de vaci 3 cepe 1 legatura marar si una de patrunjel 100 g smantana 5 oua 50 g unt topit 500 g aluat 100 ml ulei Preparare: se fierbe spanacul , se scurge bine, se amesteca cu branza rasa, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, smantana si
Ingrediente: 300 g spanac zahar, 10 g unt, 1/2 lingurita faina, lapte 100 ml, sare 2 g. Preparare: Se alege spanacul si se spala in cateva ape, se pune intr-o cratita si se inabusa in zeama lui, fara apa, pana se inmoaie (circa 15 min), adaugandu-se zaharul. Cand spanacul s-a inmuiat, se trece prin sita
Ingrediente: 1 cartof mare 50 g spanac congelat 1 ou 40 ml lapte 1 lingurita smantana Preparare: Cartoful se curata, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda. Cu 2 minute inainte de a termina de fiert cartoful, se adauga in cratita la fiert si spanacul. Din lapte caldut
Ingrediente: 300 g paste, 400 g spanac, 150 g smantana, 150 g cascaval, 200 g branza proaspata, 150 ml suc de rosii, 1 ou, 1 ceapa mare, 2 linguri unt, 2 linguri pesmet, 1 legatura marar verde, sare si condimente dupa gust. Preparare: Se fierb pastele si se lasa la scurs, se fierbe spanacul in
Ingrediente: 1 ceasca mica de orez 1 morcov 1 fir de ceapa verde sau jumatate de praz 10 cubulete de spanac congelat sau o cana de spanac proaspat putin ulei de masline Preparare: Puneti separat orezul la fiert. Dupa ce acesta s-a fiert, il strecurati de apa si il adaugati peste spanacul, pe care l-ati
Ingrediente: – 15-20 cubulete de spanac congelat – o ceapa mica – o lingurita de unt – 250 ml lapte – o lingurita de pasta de tomate – 1 catel de usturoi – 1 ou Preparare: Se pune apa la fiert, dupa care se adauga cubuletele de spanac. Ceapa se taie marunt. Dupa ce s-a
Ingrediente: – 150 g carne tocata, – 1/2 kg spanac, – 100 g branza telemea, – 150 ml smantana, – un ou, – 50 g cascaval ras, – 150 ml suc de rosii, – 50 g unt Preparare: Spanacul fiert, trecut prin masina de tocat impreuna cu carnea, se amesteca cu branza rasa , smantana,
Ingrediente: – 1 ceasca orez – 100 ml lapte – 250 g spanac – 1 cana branza de vaci – 3 linguri cascaval ras – 3 oua Preparare: Spanacul se spala cu apa calda si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curge de zeama si se toaca marunt. Separat se fiebe orezul
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se