Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar tos, 4 oua, 3 linguri zahar, 1 kg de mere, visine proaspete sau din compot (fara samburi), 1 plicult de zahar vanilat, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, frisca si ciocolata pentru ornat. Preparare: Se unge o oala/cratita (de 5 kg capacitate) cu 150 g de unt si
Ingrediente: 12 oua, 12 linguri faina, 500 g zahar, esenta de vanilie, 1l frisca lichida, compot de ananas, portocale, colorant alimentar verde 2 cubulete ciocolata menaj Preparare: Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu 4 linguri de zahar si se amesteca cu gabenusurile batute si cu 4 linguri de faina. Compozitia se
Ingrediente: 20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca vegetala, 2 oua, un compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat. Preparare: Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere
Noi avem 2 ani si 2 saptamani, ne cheama Ariadna-Maria si suntem innebunite dupa "piticii" -Â "Alba ca zapada si cei 7 pitici". Dar desenele se pot vedea doar daca avem si cartea cu povestea sa putem urmari actiunea.
Ingrediente: 1 kg de mere 350 g zahar 50 gr unt 6 oua 200 gr faina 6 linguri apa clocotita 150 ml compot de caise sau de ananas 400 g frisca Preparare: Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele
Ingrediente: 3 galbenusuri ou 250 gr zahar (cantitatea poate varia in functie de gusturi) 250 – 300 ml zeama fructe (din compot) zeama de la 1 lamaie 3 plicuri gelatina inmuiata in prealabil in zeama de fructe sau apa – 250-300 gr frisca 1-2 plicuri zahar vanilat fructe pentru ornat Preparare: Se amesteca galbenusurile
Ingrediente: Blat: vanilie pandispan pentru tort Crema de piersici: 400 g piersici din compot 6 linguri zahar tos 150 ml suc compot de piersici 2 pliculete gelatina 2 plicuri frisca 300 ml lapte 1 plic zahar vanilinat Crema de capsuni: 700 g capsuni 10 linguri zahar tos 250 g mascarpone 2 pliculete gelatina 2 plicuri
Ingrediente: 1 pachet mare piscoturi, 250 ml frisca lichida, 2 pachete crema pentru prajituri, 500 ml lapte, 1 cutie compot ananas, 1 cutie finetti, jucarii. Preparare: Cele 2 pachete de crema se prepara cu 500 ml lapte conform instructiunilor. Piscoturile se insiropeaza cu compotul de ananas, se pun pe fundul unei cratite si pe peretii
Ingrediente: 2 portocale potrivite 1/2 pachet cacao 200 gr zahar 150 gr nuca maruntita 7 oua Preparare: Portocalele se spala, se dau prin razatoare cu tot cu coaja, se adauga nuca, zaharul, cacao si galbenusurile de ou, se amesteca pana la omogenizare. Albusirile se bat spuma si se adauga amestecand continuu. Se tapiteaza forma cu
Ingrediente: un blat de tort din comert 1 banana 1 portocala 1 cutie cocktail fructe frisca 1 pachet crema de vanilie 2 pachete crema de ciocolata 200 gr branza dulce de vaca bomboane colorate pentru decor Preparare: Blatul se desparte in 3 si se insiropeaza cu sucul de la cocktailul de fructe. Pe fiecare foaie
Ingrediente: Blat de cacao: 1 cana zahar, 1 cana ulei, 1 cana apa, 1 plic praf de copt sau amoniac, esente de care vreti, cacao, faina cat cuprinde Blat de mere: 150 gr zahar, 400 ml apa, 100 ml ulei, 50-100 gr nuci macinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac, faina cat cuprinde.
Cand Dani a implinit un an de zile binenteles ca a fost petrecere mare la noi in acasa...baloane, coifuri, jucarii...si tortul !
Ingrediente: Blat: 100g unt, 100g zahar pudra, 150g faina, 50g amidon alimentar, 2 oua, 1 lingura coaja de lamaie, 1/2 pachet praf de copt, Crema: 500ml lapte, 50g amidon, 2 galbenusuri, 1 pachet zahar vanilat, 150g zagar Pt. ornat: 500g frisca, diferite forme de zahar ars sau martipan Preparare: Blatul: se freaca zaharul cu untul
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 lingura margarina 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa 100 g frisca (optional) Preparare: Intr-o tava rotunda unsa cu margarina se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca merele sunt mai tari, si nu sunt prea zemoase se
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 12 linguri faina Umplutura: 500 g frisca, fructe (ananas, portocale, struguri albi si rosii cu boaba mare, cirese si mure din compot) Preparare: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri de ulei 1 plic praf de copt zeama de la o lamaie esente dupa plac Pentru crema: 500 ml frisca vegetala 2 ciocolate cu lapte optinal fructe dupa plac Preparare: Blat: se separa albusurie de galbenusuri; albusurile se bat spuma, iar galbenusurile
Ingrediente: 1 kg de biscuiti simpli 1 kg mere 2 plicuri budinca de vanilie 1 cana zahar scortisoara 1 esenta de rom frisca pentru ornat. Preparare: Cureti merele de coaja si samburi, le tai in patru si le pui la fiert in apa cu zahar. Dupa ce au fiert le scurgi de apa si le
Ingrediente: 12 oua faina 500 ml. frisca vegetala 50 gr. ciocolata menaj alba zahar o esenta de vanilie praf vanilat un praf de copt o lingurita zeama de lamaie 250 ml lapte 300 gr capsune proaspete o portocala visine din compot Preparare: Se face un blat din 8 oua, 8 linguri de zahar, praful de
Ingrediente: 10 oua 500 g margarina 100 g cacao 500 g zahar 50 g ciocolata 125 ml apa 1 lingura faina 2 linguri pesmet fin 2 plicuri zahar vanilat esenta de rom Preparare: Se pun la fiert zaharul, cacao si apa, se dau in clocot cinci minute si se lasa putin la racit. In compozitia
Ingrediente: 6 oua, 1 cana zahar, 2 cani lapte 1pachet de cacao mic, 1 pachet de biscuiti 2 pachete geletina pentru prajituri, fructe (banane,ananas) Preparare: Galbenusurile, zaharul, o cana de lapte si cacao se pun pe foc si se dau in 2-3 clocote. Dupa care se iau de pe foc si se lasa un pic