Ingrediente: Blatul: faina 280 g, unt 210 g, zahar 110 g, nuci 110 g, 1 plic zahar vanilat Crema: zahar 500 g, mere 500 g, nuci 140 g, fructe confiate 140 g Preparare: Din componentele date se face un aluat care se imparte in patru, se intind foi rotunde care se asaza in forme de
Ingrediente: Blatul: 6 oua, zahar 150 g, faina 150 g, 1 plic zahar vanilat, unt 40 g Crema: 4 oua, zahar 150 g, cacao 40 g, unt 250 g Preparare: Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in
Ingrediente: 2 oua; 50g zahar; 30g unt; 2 lingurite zahar vanilat; 2 linguri frisca lichida; 60g fulgi de cocos; 2 linguri amidon alimentar; 1/2 lingurita scortisoara; 2 varfuri de cutit ghimbir macinat; 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa; 1/2 lingurita coaja de portocala rasa; 4 linguri calvados; 1/2 lamaie; 4 mere mari; 1 varf de
Ingrediente: Blat: 200 g zahar, 4 oua intregi, 4 albusuri, 150 g migdale, 50 g pesmet alb Crema: 250 g unt, 4 galbenusuri, 10 g cafea solubila, 200 g zahar, 25 ml coniac Preparare: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga migdalele macinate si pesmetul iar la sfarsit se incorporeaza cele 8 albusuri batute bine.
Ingrediente: Blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina Crema de zahar ars: 10 oua 9 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 litru lapte Iti mai trebuie: frisca, fructe pentru ornat Preparare: Blatul: Se bat cela 6 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie, se pun in tava rotunda
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 300 g zahar, 100 g ciocolata, 200 g faina Crema: 200 g nuci, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 galbenusuri, 25 ml coniac, 200 g unt, lamaie Preparare: Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
Ingrediente: 5 oua, 40 g gelatina, 400 g zahar 1 l frisca, esenta (vanile, lamaie) 1 kiwi, 1 portocala, 1 cutie ananas, 1-2 mandarine 1 lamaie (zeama) Preparare: Fructele se curata si se taie cubulete, se pun la scurs intr-o sita mai putin lamaia de la care se vor folosi doar cateva picaturi din zeama.
Ingrediente: Pentru foi: 4 oua, 4 linguri ulei, 3 linguri de smantana, 10 linguri de faina, sare Pentru umplutura I: 500 g branza de vaci dulce, 100 g unt sau margarina, 2 linguri smantana, marar, ceapa verde sare, dupa gust Pentru umplutura II: 500 g sunca presata sau parizer (date prin masina de tocat sau
Ingrediente: Pentru baza: 150 g biscuiti digestivi 80 g unt nesarat, topit Pentru crema: 400 g ciocolata alba 450 g branza-crema de vaci, grasa si proaspata 50 g zahar tos 400 ml frisca lichida Pentru ornat: 100 g ciocolata alba 150 g zmeura Ai nevoie de forma rotunda (20 cm), cu baza detasabila Preparare: 1.
Ingrediente: 7 oua 25 linguri de zahar 7 linguri de ulei 6-7 mere 1 praf de copt 10 linguri de faina 500 ml frisca Preparare: Se pun 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita (sau in forma de tort) si se amesteca continuu, sa nu se arda tare. Apoi se opreste focul si se
Ingrediente: 2 kiwi; 400 g piscoturi; 4 portocale; 1/2 kg frisca Preparare: 1. Se tapeteaza cu folie transparenta un castron sau cratita de 3 kg, se imbraca cu rondele de kiwi si portocale. 2. Se spala bine portocalele, se rad pe razatoarea mica si aceasta razatura se pune la fiert cu 4 – 5 linguri
Ingrediente: 8 oua 250g zahar 1lfrisca lichida Hulala, coaja rasa de portocala stafide piscoturi de sampanie (2-3 pachete), nuci sau alune margarina 1 cutie ananas rondele 3 portocale si 3 kiwi 40g gelatina Preparare: Ouale cu zaharul si cu coaja de portocala se bat pe foc la bain-mare pana se ingroasa ca o smintina. Frisca
Ingrediente: 2 pungi cu piscoturi, 1 cutie de un litru frisca lichida, 1 cutie de ciocolata finetti, fructe (banane, kiwi, ananas cuburi, portocale taiate cuburi sau altele, la alegere) siropul de la ananas, sau un altfel de sirop (cafea, ness, vanilie, Mirinda, Fanta etc). Preparare: Intai fructele se vor taia cubulete mici apoi se va
Ingrediente: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 2 linguri amidon alimentar, 2 linguri gelatina (2 pliculete) inmuiata in apa rece, 5 linguri zahar, fructe (ananas, portocale sau mandarine, caise, piersici) 1/2 kg piscoturi 800 gr. frisca. Preparare: Se amesteca galbenusurile cu amidonul, cu zaharul si cu laptele, dupa care se dau la fiert( sa fiarba in
Ingrediente: 8-10 mere, depinde de marime 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci Preparare: Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza
In urma cu cateva saptamani, baietelul meu Alexandru (7 ani) m-a pus intr-o situatie stanjenitoare. Asta se intampla de ziua mea de nastere, cand din intamplare venisera la mine niste cunostinte, cu treburi, care evident nu stiau ca e ziua mea de nastere. Eu ca orice gazda am pus pe masa ce aveam sa-i servesc, in afara de tortuletul micut pe care il pregatisem, pentru a-i astepta pe cumnatii mei si nasii copilului.