2 pungi cu piscoturi,
1 cutie de un litru frisca lichida,
1 cutie de ciocolata finetti,
fructe (banane, kiwi, ananas cuburi, portocale taiate cuburi sau altele, la alegere)
siropul de la ananas, sau un altfel de sirop (cafea, ness, vanilie, Mirinda, Fanta etc).
Intai fructele se vor taia cubulete mici apoi se va prepara siropul (eu folosesc siropul de la ananas, dar sotului meu ii place cafeaua). Cutia de ciocolata se pune intr-o craticioara cu apa si se lasa sa se incalzeasca pana devine fluida. Frisca se bate bine si gata cu pregatirile; se trece la asamblare”. Piscoturile se inmoaie in siropul (rece) doar atat cat sa se patrunda un pic (2 secunde) si apoi se aseaza unul langa altul pe tava (4 randuri si 5 coloane).
Deasupra stratului de piscoturi se pune ciocolata fluida, se intinde bine cu o lingura si apoi se aduga deasupra fructele (eu pun banane si ananas, ca merg super cu ciocolata). Se intinde alt strat de piscoturi si acesta se acopera cu frisca (din belsug) peste care imprastiem celelalte fructe (eu pun kiwi si portocala).
De regula se pun 4 straturi de piscoturi, iar pe ultimul se aseaza un strat de ciocolata si peste el se pune frisca. Poti pune frisca direct cu lingura si apoi sa ornezi cu kiwi sau poti folosi o punguta de plastic, perforata la un colt (mie imi place mult sa folosesc punguta, si apoi din ciocolata fluida sa mai imprastii pe deasupra cu ajutorul unei furculite – va arata ca o dantela de ciocolata). Tortul se lasa in frigider si se consuma a doua zi.