Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura( sau ulei) o cana zahar 2 lingurite amoniac stins in otet 3 oua 900 g faina Pentru umplutura: un pachet margarina o cana zahar 8 oua 2 linguri cacao esenta de rom nuci macinate Preparare: Amesteci toate ingredientele de la aluat si framanti o coca
Ingrediente: 4 mere 8 linguri zahar pudra o lamaie unt 100 g curmale 100 g smochine 100 g visine 100 g nuca 2 plicuri zahar vanilat Preparare: Se aleg patru mere mari, se spala, apoi se taie cate un capacel in partea cu codita. Prin acest orificiu se scoate cu o lingurita mijlocul marului.
Ingrediente: 1 kg de mere, 2 oua, 2-3 felii de paine, 100 ml lapte, 150 g zahar, un pumn de stafide. Preparare: Se spala merele, apoi se decupeaza la fiecare in parte cate un capac. Se scobeste miezul. Separat, se amesteca miezul merelor cu ouale, miezul de la paine, in prealabil inmuiat in lapte si
Ingrediente: 6 oua tari, 2-3 sardele fara oase, 50g unt, 1 lingurita pasta de peste, 1 salata verde Preparare: Ouale se fierb tari, se taie in jumatati si li se scot galbenusurile. Se face o pasta din galbenusuri, sardele tocate marunt, unt si pasta de peste. Se umplu jumatatile de ou cu ea, se aseaza