Ingrediente: 100 g inghetata de fragi, 50 ml sirop de fragi, 50 g frisca batuta, apa minerala. Preparare: Intr-un pahar de 250 ml cu picior se unge interiorul cu frisca batuta si se pune inghetata si siropul si se umple paharul cu apa minerala.
Ingrediente: fragi 50 g zahar 30 g lapte 150 g Preparare: Se aleg fructele sanatoase, se spala punandu-le intr-o strecuratoare care se tine sub un robinet sau se introduce de cateva ori in apa; se lasa sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, se trec printr-o sita deasupra unui vas de sticla sau smaltuit. Peste
Ingrediente: 1 kg fragi, 1 kg zahar Preparare: Se aleg fructele sanatoase, se curata, se spala si dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-un vas emailat sau un borcan punand un strat de fructe si un strat de zahar pana ce se termina fructele. Se pune capacul si se tine 3-4 zile intr-un
Ingrediente: 1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamai Preparare: Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamai si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cand siropul