Ingrediente: 400 g cartofi boia dulce sau picanta praf de usturoi sare ulei pentru prajit Preparare: Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert se curata de coaja, se taie, se condimenteaza cu sare, boia si praf de usturoi, apoi se prajesc in ulei incins. Se servesc ca garnitura la fripturi.
Ingrediente: 1 kg cartofi 150 ml ulei 300 ml supa 3 cepe potrivite sare si piper, dupa gust. Preparare: Cartofii curatati de coaja, se taie felii si se asaza intr-o tava cu ulei, adaugandu-se ceapa taiata felii (rondele). Se adauga supa, sarea si piperul si apoi se coace la cuptor circa 30 min. Cand s-au
Ingrediente: 500 g cartofi 400 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare, piper 50 gr unt marar Preparare: Cartofii curatati de coaja se fierb in apa cu putina sare. Ceapa se caleste in putin unt, se adauga ciupercile taiate si putina apa si se fierb la foc mic pana se inmoaie ciupercile. Cartofii fierti se pun
Ingrediente: morcovi, fasole verde, ardei rosu, mazare si porumb din conserva, 50 g unt Preparare: Morcovii si ardeiul se taie cubulete, fasolea se taie si ea se adauga mazarea apoi se calesc toate in unt. Se serveste ca garniture la friptura sau peste.
Ingrediente: 1 kg peste, 2 cepe, 2 morcovi, 2 adei grasi, pasta de gogosari, 5 catei de usturoi, sare, piper zeama de lamaie, ulei, o cana suc de rosii. Preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin
Ingrediente: cativa cartofi cativa morcovi usturoi (3-4 catei) sare, piper ulei (2-3 linguri) otet (2-3 lingurite) Preparare: Se curata cartofii si morcovii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au racit legumele se piseaza usturoiul, se pune peste acestea impreuna cu sarea piperul, uleiul si otelul si se amesteca
Ingrediente: – o cana orez – un morcov – o ceapa – o cana cu apa – sare, piper sau alte condimente Preparare: Intr-un vas de sticla termorezistent se pun orezul, apa, morcovul ras, ceapa curatata si crestata in patru si condimentele. Vasul se acopera cu capac si se da la cuptor 20 de minute.