Măslinele sunt o adevărate minune a naturii. Sunt bogate în grăsimi monosaturate (grăsimile bune pentru organism), sunt o sursă importantă de minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu și zinc), de vitamina A și vitamina E, au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și contribuie la creșterea oaselor și la menținerea unei danturi sănătoase. Potrivit nutriționiștilor, dacă întroducerea uleiului de
Ingrediente: legume pentru supa frunze dafin sare piper 200 g ton 50 g ceapa 2 linguri suc de lamaie 4 linguri ulei de masline 1 legatura busuioc 2 catei de usturoi 30 g masline Preparare: Legumele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Se oparesc in 500 ml apa fiarta cu foi
Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g masline un cubulet unt piper cimbru macinat o lingurita boia dulce 250 g orez un litru supa un praf sofran un gogosar 2 rosii un ardei o legatura patrunjel 150 g mazare fiarta Preparare: Se dezoseaza pieptul de pui, se feliaza si se unge cu
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: 300 g piept pui 1 lamaie 1 rosie 100 g faina 100 ml ulei sos soia piper macinat tarhon 600 g cartofi fierti unt condimentat cu piper negru, rosu, verde si marar Preparare: Pieptul de pui se taie felii, li se da o forma rotunda si se pun la marinat 10-15 minute in sos
Costa d’Oro va recomanda sa consumati cel putin o lingurita de ulei de masline extravirgin pe zi pentru sanatatea dumneavoastra!
Ingrediente: 100 gr masline negre mari fara samburi o cutie Almete un morcov scobitori Preparare: Se iate o fasie mica din maslina, pe lung, apoi se umple cu almete. In felul acesta se formeaza burtica alba. Din morcov, se taie cateva felii pentru picioruse si pentru palarii, care se prind cu scobitori.
Cyrom Romania va recomanda uleiul de masline extravirgin Monini Classico.
Buna la toate mamicile si toti piticuti. Am o fetita de 2 ani si 6 luni si de cate ori avem probleme cu burtica o rezolvam cu masline. Ii plac foarte mult si cum altceva (ceai de menta, orez,smecta,branzica de vaci) refuza, am recurs la aceasta metoda, care da rezultate foarte bune.
Nu degeaba Homer il numea „aurul lichid“. Uleiul de masline, proaspat presat din fructele de maslin, da savoare mâncarurilor tale, dar, mai important, face minuni pentru sanatatea ta si a familiei tale.
Ingrediente: 500 g limba de porc 2 tulpini de praz 250 g masline negre mari pasta de rosii marar verde Preparare: Limba de porc se spala si se tine o ora in apa rece, taiata in bucati mari. Apoi se fierbe vreo 3 ore pana se patrunde usor cu furculita. Se scoate o bucata si
Ingrediente: 1 kg praz 2 cepe 2 morcovi masline fara samburi ulei rosii in bulion sau pasta de tomate verdeata Preparare: Se caleste ceapa si apoi se adauga morcovul. Eu pun pt ca imi place ca mancarea sa fie cat mai colorata. Se pune apa la fiert, apoi se adauga ceapa calita, morcovul si prajul
Ingrediente: 7 oua, 400 g. de carne tocata, 2 linguri susan, 100 g. unt , 1 salata verde, 12 masline, sare si condimente dupa gust si preferinte. Preparare: Fierbi 6 oua tari, le lasi sa se raceasca, apoi le cureti de coaja. Condimentezi dupa gust carnea tocata si imbraci cu ea ouale fierte. Dai chiftelele
Ingrediente: 25-30 de masline fara samburi, 1 felie groasa de paine inmuiata in apa, 1 ceapa, 150ml ulei, 2 linguri zeama de lamaie Preparare: Maslinele se zdrobesc sau se toaca si se amesteca cu miezul de paine stors frecand bine. Cand devine o pasta omogena se adauga uleiul, treptat, ca la maioneza, iar la final
Ingrediente: branza telemea de oi 200 g, unt 150 g, smantana 100 g, masline 100 g Preparare: Se fierb maslinele timp de 45 min., se lasa in apa cateva ore, se scot samburii si se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu branza telemea. Se adauga untul si smantana si se amesteca bine, pana