Cu greu găsim un alt preparat mai bogat în nutrienţi ca acest piure tropical de fructe. Se poate servi cu iaurt, fulgi de ovăz sau simplu. Mango este considerat un super-fruct, bogat în vitamina C şi fibre. Kiwi este şi el o importantă sursă de vitamina C, potasiu, vitaminele A şi E. Papaya, pe lângă
Ingrediente • 1 ardei roşu mare • 3 linguri suc de portocale • ½ iaurt • 20 g piept de pui (de curte) Mod de preparare Spălaţi şi curăţaţi ardeiul gras, tăiaţi-i în fâşii şi puneţi-i să fiarbă la abur aproximativ 20 de minute. După 10 minute, adăugaţi pieptul de pui.
Un piure sănătos, delicios, uşor de preparat. Combinaţia conopidă-broccoli- somon va încânta papilele gustative ale bebeluşului începând de la 9 luni. Ingrediente: • 60 g conopidă • 60 g broccoli • 15 g somon • suc de lămâie • arpagic Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi legumele. Fierbeţi la abur bucheţelele de conopidă
O reţetă revigorantă ce se poate servi fie rece, fie caldă, în funcţie de preferinţe. Datoriă castravetelui, bogat în apă, acest preparat va hidrata bebeluşul pe timp de vară, când temperaturile sunt foarte ridicate. Se consumă gătit şi mixat – de la 9 luni, iar crud – de la un an. Ingrediente: •
Ingrediente pentru două porţii: • 2 cartofi mici • 1 morcov • 1 mână de fasole verde • 1 cană de mazăre • 1 ou • 30 g brânză rasă • pesmet Mod de preparare: Spălaţi şi fierbeţi cartofii, apoi curăţaţi-i şi zdrobiţi-i cu furculiţa, cât sunt încă fierbinţi. Amestecaţi-i cu brânza rasă.
Avocado este un aliment plin de substanţe nutritive, fiind recomandat să-l folosim în cât mai multe reţete. Iată-l aici într-o combinaţie gustoasă şi hrănitoare cu piept de pui, cartof şi fasole verde. Ingrediente: • 1 porţie piept de pui • 1 cartof • 100 g fasole verde • ½ avocado Mod de preparare: Tăiaţi pieptul
Ingrediente: • 1 porţie de peşte alb: merluciu, cod, merlan • 1 fenicul mic (50 g) • 2 cartofi • 1 ceapă mică • 1 iaurt mic Mod de preparare: Pregătiţi cartofii: spălaţi-i, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mici. Puneţi-i la fiert timp de 20 de minute. Între timp, spălaţi feniculul şi ceapa
Ingrediente: • 100 g de fenicul • 50 g cartofi • 10 g de ceapă • 1 lingură de unt Mod de preparare: Alegeți un bulb de fenicul mic, curățați-l de tulpină și spălați-l. Tăiați-l fâșii și fierbeți în apă clocotită timp de 10 minute. Între timp curățați și spălați ceapa și cartofii, tăiați
Ingrediente: 2 cartofi 1/2 dovlecel mediu sau 1 dovlecel mic un ficatel de pui mai mic 5-6 picaturi suc de lamaie (optional) Preparare: Cartofii curatati si taiati cuburi si dovlecelul taiat bucati mari se fierb 25-30 minute, ficatelul se fierbe separat, apoi impreuna se dau la blender pana se obtine o pasta. Aceasta se mai
Ingrediente: 1 kg. cartofi, 400 ml. lapte, 100 gr. unt, sare, 50 ml. ulei, 3 linguri cu varf de faina, 3 mere acrisoare, zahar, vanilie, scortisoara, sare Preparare: Se fierb cartofii curatati in apa cu sare. Intr-o cratita speciala pentru sos se pune uleiul, cand e incins,faina si se stinge imediat cu 0,5 l apa.
Ingrediente: 1 l de apa 1 cartof mediu 1 dovlecel mic o fasie de ardei postarnc telina o lingura de ulei de masline un varf de cutit de sare Preparare: Se fierb toate legumele enumerate mai sus cu putina sare si o lingura de ulei de masline. Dupa fierbere se scurge zeama si se mixeaza
Ingrediente: 1 piept intreg de pui, 2 oua, 2 linguri faina, sare, piper, boia, curry, ulei 200 g orez, 1 ceapa, 1 ardei gogosar, 1 morcov, marar, patrunjel. Preparare: Pieptul de pui se feliaza in mai multe bucati, se bate cu ciocanul de snitele, peste fiecare felie se presara sare si piper si se unge
De cand a descoperit noi gusturi, dulci, cum ar fi piureul de fructe, cerealele, fetita noastra nu mai vrea sa manace legumele, atat de importante in alimentatia copilului.
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 1 cartof, 1 galbenus. Preparare: Se fierbe dovlecelul, morcovul si cartoful la foc mic intr-o cratita cu capac, cca 30 min. Dupa ce au fiert se mixeaza sau se introduc in blander si se adauga galbenusul de ou, pe care in prealabil l-ai fiert 10 minute. La final se pun
Ingrediente: 1cana de spanac fiert 1/4 broccoli ulei de masline Preparare: Spanacul se spala broccoli la fel si se fierb separat. Se paseaza impreuna si se adauga putin ulei de masline la sfarsit daca se doreste putin mai acrisor se adauga in piure putina zeama de lamaie sau iaurt. Piureul se potriveste cu carnita pisata.
Ingrediente: 2 cartofi mari 1/2 fruct de avocado foarte bine copt 1/2 cescuta lapte Preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se paseaza cu blenderul. Se adauga si avocado curatat de coaja si se paseaza pana devin o pasta. Se adauga lapticul. Avocado are un
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 dovlecel, o bucatica de piept de pui, 2-3 linguri branzica de vaci facuta in casa Preparare: Pieptul de pui il fierbi cu morcovul si cartoful, separat fierbi dovlecelul. Cand sunt toate fierte, le pasezi bine in blender sau in robot de pasat adaugi branzica de vaci si zeama in
Ingrediente: 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 1 felie de dovleac Preparare: Se rumeneste dovleacul in putina margarina. Apoi, se acopera cu apa si se adauga cartoful, si prazul. Se sareaza. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strivesc legumele pana se obtine piureul. Se serveste.
Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1 cana de lapte 1-2 linguri branza rasa sau cascaval un varf de cutit de unt 1-2 cepe 2,3 ficatei Preparare: Se pun cartofii in oala si se acopera cu apa, se lasa la fiert, cand apa mai scade adaugam cana de lapte, iar dupa ce a mai dat inca odata
Ingrediente: 1,3kg cartofi cu coaja 300ml lapte 100g unt 500g piept de pui dezosat 3 oua faina sare , piper dupa gust cimbru macinat ulei Preparare: Piureul: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg cartofii de apa, se