Ingrediente: 3 linguri de orez 2 mere mari o lingurita de zahar apa Preparare: Se pune apa la fiert intr-un vas (cam 500 ml), impreuna cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se adauga orezul. Se lasa la fiert pana cand orezul fierbe foarte bine. In timp ce fierbe orezul, se spala merele si se
Ingrediente: 200 g pulpa de porc 1,2 kg cartofi 300 ml lapte 100 g unt 3-4 rosii 1 ardei rosu 1 ceapa medie o frunza de dafin sare piper ulei Preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete (ca sa fiarba mai repede) si se pun la fiert. Sunt gata dupa ce se inmoaie. Se scurg
Ingrediente: 50 g orez; 100 ml apa (sau lapte daca vrei sa fie putin mai gras); 100 g cod file, dezosat si fara piele; cateva fire de patrunjel. Preparare: Pune orezul cu apa intr-o oala si fierbe-l timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand. Adauga codul si lasa-l pe foc timp de zece
Ingrediente: 1 conopida mica; 1/2 cartof dulce; 1 morcov. Preparare: Taie conopida si pune-o intr-o oala. Adauga celelalte ingrediente, decojite si taiate marunt si acopera cu apa. Se lasa la fiert, timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Scurge lichidul intr-un alt vas si paseaza pana se omogenizeza. Adauga o parte din lichid pentru
Ingrediente: 150 g caise uscate; 2 mere decojite si fara miez; apa Preparare: Pune caisele intr-o cratita si acopera-le cu apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Adauga apa daca amestecul seaca. Adauga marul taiat bucatele. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Ia amestecul de pe foc si acopera-l
Ingrediente: 140 g de dovleac ; 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare.
Ingrediente: 300 g spanac zahar, 10 g unt, 1/2 lingurita faina, lapte 100 ml, sare 2 g. Preparare: Se alege spanacul si se spala in cateva ape, se pune intr-o cratita si se inabusa in zeama lui, fara apa, pana se inmoaie (circa 15 min), adaugandu-se zaharul. Cand spanacul s-a inmuiat, se trece prin sita
Ingrediente: 1 cartof mare 50 g spanac congelat 1 ou 40 ml lapte 1 lingurita smantana Preparare: Cartoful se curata, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda. Cu 2 minute inainte de a termina de fiert cartoful, se adauga in cratita la fiert si spanacul. Din lapte caldut
Ingrediente: cartofi lapte unt branza topita cascaval ras un catel de usturoi sare Preparare: Se fierb cartofii in coaja cu un catel de usturoi, se paseaza cat sunt inca fierbinti, adaugandu-se lapte cald, unt, branza topita si putin cascaval ras. Dupa gust se mai poate adauga putina sare sau vegeta. Se orneaza cu verdeata tocata.
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 patrujel radacina, 1 ficatel de pui (fript), piept de pui (facut pe gratar sau pe o tablita la aragaz), 2-3 linguri lapte, 1 lingurita branza de vaci proaspata, 1 cubulet de unt, sare. Preparare: Fierbeti radacinoasele adaugati untul si un praf de sare. Le pasati, apoi adaugati branzica, pieptul
Ingrediente: 2 kiwi 1/4 cana branza de vaci 1/4 cana cerale pentru copii Preparare: Cele doua fructe de kiwi de paseaza, apoi se adauga branza de vaci si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. La sfarsit se adauga si cerealele. Pofta mare!
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: cartofi, branza nesarata, smantana Preparare: Se prepara piureul din cartofi si se adauga 2-3 linguri de branza data pe razatoare si o lingurita de smantana. Pentru copii mai mari, se mai serveste cu un ou prajit sau o pulpa de pui la gratar.
Ingrediente: un mar sau para o banana o portocala 3-4 lingurite de biscuiti pisati Milupa Preparare: Se pune portocala in blender si se mixeaza. Se pune prima pt ca isi lasa zeama si asa se pot pasa si celelalte fructe mai usor. Dupa care se adauga marul si/sau para si banana taiate cubulete, dupa care
Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 3-4 bucati de broccoli 50-100 ml de lapte o jumatate de lingurita de unt un praf mic de sare Preparare: Legumele se curata si se pun impreuna la fiert, dupa care se pun in blender si se mixeaza (sau le mai puteti pasa cu mixerul). Dupa ce ati obtinut
Ingrediente: un iaurt o banana 2-3 linguri de biscuiti pisati de la Milupa Preparare: Peste iaurtel se adauga banana sfaramata si biscuitii pisati, apoi se amesteca.
Ingrediente: – 2 galbenusuri de ou – 2 lingurite de gris – 1 lingurita unt – 2-3 frunze de spanac – 1 morcovas fiert – 1/2 cartof mic fiert Preparare: Se face un piure dintr-un galbenus de ou fiert amestecat cu 2 galuste (facute din galbenus crud cu gris si cu unt) pentru mai multa
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se
Ingrediente: 2 pere potrivite, 200 ml ceai de tei Preparare: Se curata perele de coaja, se taie in lamele indepartand cotorul, se pun intr-un castron peste care se toarna infuzia se tei racita. Se tine la frigider aproximativ 2 ore. Se scurge surplusul de lichid lasand circa 2-3 linguri din lichidul in care au stat
Ingrediente: 100 g mazare dulce, proaspata 100 g carne de curcan, preferabil piept ulei de masline 1 lingurita de zahar sau glucoza Preparare: Mazarea se fierbe pana se inmoaie bine. In apa se adauga zaharul sau glucoza si un varf de cutit de sare iodata. Separat de fierbe pieptul de curcan. Se pune o lingurita