• Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani
  • Calculator de înălțime
  • Calculator de fertilitate
  • Calculator pentru greutatea ideală
  • Preconcepție
    • Contraceptie si planning
    • Fertilitate
  • Sarcină
    • Îngrijire
    • Analize în sarcină
    • Alimentație
    • Dezvoltarea sarcinii
    • Sănătate
    • Psihologie
    • Sarcina pe saptamani
  • Naștere
    • Pregătire
    • Naștere
    • Recuperare
  • Bebeluş
    • Îngrijire
    • Alimentație
    • Sănătate
    • Dezvoltare
    • Rețete pentru bebeluși
  • Copilul tău
    • Psihologie
    • 1 – 2 ani
    • 2 – 3 ani
    • 4 – 5 ani
    • 6 – 7 ani
    • 8 – 12 ani
    • Pas cu pas
    • Disciplină
    • Nutriție
    • Educație
    • Sănătate
  • Familie
    • Părinte singur
    • mama și tata
    • frați
    • bunici
    • psihologie
    • ”de casă”
  • Rețete
    • Retete pentru bebelusi
    • Retete pentru copii
    • Aperitive și gustari
    • Supe, ciorbe
    • Preparate de bază
    • Salate
    • Deserturi
    • Băuturi/ cocktail-uri
    • Garnituri
    • Sosuri, condimente, marinate
    • Conserve/compoturi
  • Școala baby
    • Vocabularul
    • Să desenam
    • Să numaram
    • Să scriem
    • Colorează pe cifre
    • Logice
    • Fii creativ
  • Nume de copii
  • Felicitari
  • Calculator de sarcină
  • Sarcina pe saptamani
  • Calculator de înălțime
  • Calculator de fertilitate
  • Calculator pentru greutatea ideală

Diversificarea la bebelusi, pas cu pas
Alimentatie

Diversificarea la bebelusi, pas cu pas

In primele luni de viata, hrana bebelusului este ideal sa fie 100% lapte matern, iar in lipsa acestuia, bebe e hranit cu formula de lapte. Dupa o anumita perioada insa, trebuie inceputa diversificarea. Iata cum trebuie facuta diversificarea la bebelusi, pas cu pas. Ce este diversificarea la bebelusi Diversificarea la bebelusi presupune introducerea de alimente

Mai multe
Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii, din 29 martie la toate chioscurile!
Copilul tau

Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii, din 29 martie la toate chioscurile!

Începând de miercuri, 29 martie, găsiți la toate chioșcurile de ziare „Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii”, din colecția „Bucătărescu – trăiesc ca să mănânc”, oferit de ziarul Libertatea. În Orașul Deliciilor, aproape toate străzile au nume de mâncare. De pildă, școala se află pe strada Pilaf cu Ciuperci, clădirea primăriei e la

Mai multe
Ficatei cu branza
Piureuri

Ficatei cu branza

Ingrediente: 2 ficatei de pasare lapte, formula pentru bebelusi calciu lactic 2 tablete Preparare: Se pregateste branza calcica. Se fierb 240 ml lapte si se adauga 2 tablete de calciu lactic in momentul in care fierbe. Se mai lasa sa fiarba 3 minute, dupa care se strecoara intr-o sita. Se fierbe ficatul si cand e

Mai multe
Piure de legume
Piureuri

Piure de legume

Ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 1 cartof, 1 galbenus. Preparare: Se fierbe dovlecelul, morcovul si cartoful la foc mic intr-o cratita cu capac, cca 30 min. Dupa ce au fiert se mixeaza sau se introduc in blander si se adauga galbenusul de ou, pe care in prealabil l-ai fiert 10 minute. La final se pun

Mai multe
Piure cu avocado
Piureuri

Piure cu avocado

Ingrediente: 2 cartofi mari 1/2 fruct de avocado foarte bine copt 1/2 cescuta lapte Preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se paseaza cu blenderul. Se adauga si avocado curatat de coaja si se paseaza pana devin o pasta. Se adauga lapticul. Avocado are un

Mai multe
Orez cu branza si miere
Piureuri

Orez cu branza si miere

Ingrediente: 100 g orez, 75 g branza de vaci proaspata, 4 lingurite de miere Preparare: Orezul se spala bine si se fierbe. Dupa ce s-a fiert se strecoara, apoi se amesteca cu branza de vaci pana devine o pasta cremoasa. La sfarsit se adauga mierea pentru a da savoare si a indulci preparatul. Dupa gust

Mai multe
Mar copt cu banana si orez
Fructe

Mar copt cu banana si orez

Ingrediente: 1 mar 1 banana 1lingurita de orez Nestle Preparare: Se taie in patru marul, se curata de seminte si se pune intr-o cratita la abur si se lasa pana se inmoaie, se da prin sita si se adauga o lingurita cu varf de orez. Apoi se piseaza banana separat si se amesteca cu merele.

Mai multe
Piure cu pui, legume si branzica de vaci
Piureuri

Piure cu pui, legume si branzica de vaci

Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 dovlecel, o bucatica de piept de pui, 2-3 linguri branzica de vaci facuta in casa Preparare: Pieptul de pui il fierbi cu morcovul si cartoful, separat fierbi dovlecelul. Cand sunt toate fierte, le pasezi bine in blender sau in robot de pasat adaugi branzica de vaci si zeama in

Mai multe
Piure de cartofi si dovleac (dupa 5 luni)
Piureuri

Piure de cartofi si dovleac (dupa 5 luni)

Ingrediente: 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 1 felie de dovleac Preparare: Se rumeneste dovleacul in putina margarina. Apoi, se acopera cu apa si se adauga cartoful, si prazul. Se sareaza. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Se strivesc legumele pana se obtine piureul. Se serveste.

Mai multe
Branza de vaci
Gustari

Branza de vaci

Ingrediente: lapte, calciu lactic Preparare: Pentru sugar se prefera branza preparata din lapte de vaca proaspat, cu adaos de calciu lactic. Iata 3 modalitati de preparare a branzei pentru cei mici: 1. Intr-un ibric se incalzesc 200 ml lapte de vaca cu doua tablete a 500 mg calciu lactic amestecand tot timpul. Cand incepe coagularea

Mai multe
Piure de orez cu mere coapte
Piureuri

Piure de orez cu mere coapte

Ingrediente: 3 linguri de orez 2 mere mari o lingurita de zahar apa Preparare: Se pune apa la fiert intr-un vas (cam 500 ml), impreuna cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se adauga orezul. Se lasa la fiert pana cand orezul fierbe foarte bine. In timp ce fierbe orezul, se spala merele si se

Mai multe
Budinca de orez cu fructe
Fructe

Budinca de orez cu fructe

Ingrediente: o cana orez, o cana si jumatate lapte de vaca semidegresat, o para, un mar, o piersica, zahar vanilat, scortisoara, un varf de cutit de unt. Preparare: Orezul se fierbe in lapte, impreuna cu zaharul si scortisoara. Fructele se curata de coaja si se taie feliute potrivit de mari. Intr-un vas yena de 1.5

Mai multe
Piure de cartof si conopida
Piureuri

Piure de cartof si conopida

Ingrediente: 1 conopida mica; 1/2 cartof dulce; 1 morcov. Preparare: Taie conopida si pune-o intr-o oala. Adauga celelalte ingrediente, decojite si taiate marunt si acopera cu apa. Se lasa la fiert, timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Scurge lichidul intr-un alt vas si paseaza pana se omogenizeza. Adauga o parte din lichid pentru

Mai multe
Piure de mere si caise uscate
Piureuri

Piure de mere si caise uscate

Ingrediente: 150 g caise uscate; 2 mere decojite si fara miez; apa Preparare: Pune caisele intr-o cratita si acopera-le cu apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Adauga apa daca amestecul seaca. Adauga marul taiat bucatele. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Ia amestecul de pe foc si acopera-l

Mai multe
Supa de cartofi (de la 5 luni)
Supe

Supa de cartofi (de la 5 luni)

Ingrediente: 500 ml apa, 100 g cartofi, 25 g morcov, ceapa, patrunjel, ulei, sare, verdeata, eventual 10 g smantana (iaurt). Preparare: Se pun la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand da in clocot, se adauga morcovul curatat, spalat si ras, si radacina de patrunjel, curatata ai spalata. Cand sunt fierte pe jumatate, se pun

Mai multe
Supa de legume (de la 4 luni)
Supe

Supa de legume (de la 4 luni)

Ingrediente: 500 ml apa, 100 g morcov, 25 g telina, o radacina patrunjel, 50 g cartofi, ] cateva frunze de patrunjel, gris, ulei (unt), sare Preparare: Zarzavaturile curatate, spalate si taiate marunt, se pun in apa rece si se fierb in jue de 1 ora, intr-un vas acoperit. Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate (se zdrobesc

Mai multe
Piure de dovleac (de la 5 luni)
Piureuri

Piure de dovleac (de la 5 luni)

Ingrediente: 140 g de dovleac ; 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare.

Mai multe
Crema de morcovi (de la 4 luni)
Piureuri

Crema de morcovi (de la 4 luni)

Ingrediente: 125 g morcovi, 250 ml apa, 25 ml lapte, 3 g faina, 3 g unt, sare, smantana, verdeata Preparare: In apa sarata care clocoteste, se adauga morcovii curatati, spalati si rasi pe razatoarea de zarzavat. Dupa ce sunt fierti, morcovii se trec prin sita si impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert.

Mai multe
Supa de rosii cu orez (de la 9 luni)
Supe

Supa de rosii cu orez (de la 9 luni)

Ingrediente: 400 ml supa de zarzavat strecurata, 150 g rosii, 30 g orez, 10 ml ulei, sare, verdeata. Preparare: Se prepara o supa de zarzavat care se strecoara in alt vas, se fierb rosiile si apoi se trec prin sita. In supa de zarzavat se fierbe bine orezul ales si spalat. Apoi se adauga rosiile,

Mai multe
Mar ras cu biscuiti sau pesmet
Fructe

Mar ras cu biscuiti sau pesmet

Ingrediente: 1 mar, 1lingurita de zahar, 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet, cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoarea de sticla. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau

Mai multe
Pagina 1 din 212>
  • Termeni si conditii
  • Politica de confidențialitate
  • Despre cookies
  • Contact

Inscrie-te la newsletterul UNICA

Links
  • Calculator sarcina
  • Unica
  • Rețete
  • Libertatea
  • Viva
  • Libertatea pentru femei
  • Elle
  • Avantaje
Copyright © 2023 Ringier Romania SRL