Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 3 linguri sos pesto proaspat, de casa 1 lamaie, taiata sferturi 1 foaie de dafin 1 capatana de usturoi (taie cateii de usturoi pe jumatate) 300 g rosii-cireasa Preparare: Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Apoi sterge puiul cu hartie absorbanta atat in interior, cat si in exterior. Desprinde
Ingrediente: antricot de vaca 750 g, ulei 100 ml, ceapa 100 g, 1 legatura tarhon, unt 75 g, otet 50 ml, zahar 10 g, piper, sare Preparare: Antricotul se taie felii lungi, care se bat bine cu un ciocanul de snitele, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe
Ingrediente: 3 linguri de ulei, 2 lingurite zeama de lamaie, 1 lingurita apa, piper, sare Preparare: Ingredientele se pun intr-o ceasca mai mare apoi se bat cu furculita pana se omogenizeaza bine. Se foloseste la salatele de legume.
Ingrediente: 25 g margarina, 2 cepe, o radacina patrunjel, cimbru, o foaie dafin, frunze de telina, o lingurita faina, sare, boia iute, o ceasca apa Preparare: Se taie ceapa solzisori si se caleste in margarina. Se adauga faina si se amesteca continuu. Cand faina capata culoarea galbuie se stinge cu apa. Se adauga restul de
Ingrediente: Pentru 1 kg: – 300 g castraveti murati, – 125 g smantana, – 75 g unt, – 100 g faina, – 30 g sare, – 800 ml supa de oase Preparare: Castravetii se curata de coaja si de seminte, se taie in lungime si se scurg de zeama. Faina cernuta se dizolva in supa,
Ingrediente: – 5 linguri unt, – 5 linguri faina, – 1,5 l lapte, – putina nucsoara, – un galbenus, – sare, piper Preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin
Ingrediente: – o ceasca ulei, – 1 ou, – 1 castravecior murat, – 1 lingura mustar, – 1 ceapa mica, – 2-3 linguri iaurt, – 1 lingura smantana, – sare, piper Preparare: Se prepara o maioneza din galbenusul rascopt, sare, piper si ulei. Se adauga mustarul, albusul tocat marunt, castraveciorul curatit de coaja si taiat
Ingrediente: – 50 g unt, – 30 g faina, – 2 galbenusuri, – 100 ml smantina, – 200 ml vin alb sec, – 1/2 l supa in care a fiert pestele Preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine
Ingrediente: – 400g carne tocata din piept de pui – 1 cescuta cu orez – 20g unt – 50g smantana – 2 oua – 1 lingura de faina – 200 ml lapte – sare – zeama de lamaie Preparare: Amesteca albusul cu orezul si carnea si modeleaza perisoare de marimea unei nuci, pe care le