Mai puțin folosit în sudul țării, tarhonul e foarte cunoscut în Ardeal și Banat, unde e folosit pentru ciorbe, mâncăruri cu carnea, afumături și chiar la murături. Îi știi probabil gustul aparte, un pic iute, un pic acrișor și parfumul aparte, dar ce nu știi despre tarhon este că are o mulțime de propietăți terapeutice.
Ingrediente: carne de porc, zarzavat (2 morcovi, 1 telina, 1 ceapa, 1 partunjel, 1 pastarnac, 2 gogosari, 2 cartofi), orez, verdeata (patrunjel, telina, tarhon ), 2 galbenusuri de ou, o cutie de smantana, sare Preparare: Carnea se spala si se taie bucati, zarzavatul se taie si el. Se pune carnea la fiert, se indeparteaza spuma,
Ingrediente: antricot de vaca 750 g, ulei 100 ml, ceapa 100 g, 1 legatura tarhon, unt 75 g, otet 50 ml, zahar 10 g, piper, sare Preparare: Antricotul se taie felii lungi, care se bat bine cu un ciocanul de snitele, se sareaza si se frig pe gratar. Ceapa se taie marunt si se fierbe