Ingrediente (o porție): • 1 cartof mare • 30 g de carne de vită tocată • ¼ ceapă • 1 roșie mică • 1 linguriță de ulei de măsline • 1 vârf de cuțit de oregano Mod de preparare: Cartoful spălat se fierbe în coajă timp de 20 de minute. Într-o tigaie cu ulei
Ingrediente: 1 cartof 1/2 dovlecel 2 linguri smantana cateva bucatele de vita fiarta Preparare: Se pun ingredientele la blender, se amesteca bine si se poate servi. Ideal de la 7 luni.
Ingrediente: o jumatate de kilogram de rasol de vita sau manzat; 1morcov; 1telina; 1 pastarnac; 1 radacina de patrunjel; sare; 1 legatura de patrunjel. Pentru taitei: 1 ou; 1 cana faina; un praf de sare Preparare: Speli bine rasolul si-l pui la fiert in apa rece cu sare pentru 2 ore. Se ia spuma. Cureti
Ingrediente: – 4 bucati de muschi de vita, – 450 ml vin rosu, – 3 linguri coniac, – 2 linguri de ulei, – 2 linguri arpagic proaspat, – 1 catel de usturoi, – 175 gr ciuperci asortate (hribi si ghebe), – sare, piper Preparare: Se pune vinul la fiert pana scade la jumatate, apoi se
Ingrediente: – 150 gr carne manzat; – 1 morcov; – 1/2 telina; – 1 ceapa; – 2 linguri orez; – 1 legatura patrunjel verde Preparare: Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.
Ingrediente: 500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare. Preparare: Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500
Ingrediente: 1/2 cana de carne de vita fiarta, taiata marunt 1 cartof decojit 1/4 cana de mazare 1 morcov 1 telina 1/4 cana de macaroane 4 cani de apa Preparare: Spala toata legumele si taie-le marunt. Fierbe-le in jur de 20 de minute, pana se inmoaie, adauga apoi macaroanele si si fierbe-le timp de 10
Ingrediente: – 1 cana de carne de vita taiata marunt – 1/4 cana de apa in care a fiert carnea Preparare: Pune bucatile de carne in blender si amesteca-le pana se formeaza o pasta. Adauga apoi apa, amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita. Optional se pot adauga legume pasate.