Frumusete – 10 produse naturale pentru frumusetea ta!

Cleopatra isi freca fata cu aloe pentru a da stralucire tenului , se imbaia in lapte de capra si miere, iar Maria Stuart, regina scotienilor facea baie in vin pentru o piele moale si catifelata.

Din Antichitate pana in ziua de astazi ne-am bazat pe plante si pe produsele din plante pentru tratamentele cosmetice.

In continuare, vom face o scurta trecere in revista a celor mai eficiente ingrediente din plante popularizate de industria cosmeticii.

Avocado

Fructul de avocado este cel mai bun hidratant pentru pielea si parul uscate. Este bogat in vitamina E si in uleiuri hidratante.

Masca de guacamole pentru par – Zdrobeste un avocado foarte copt, pana cand arata ca pentru pasta guacamole. Apoi, adauga un galbenus de ou si doua linguri de ulei de masline. Maseaza amestecul in parul umed, acopera cu o casca de dus si lasa sa actioneze 30 de minute.

Ulei de camelie – este un ingredient obisnuit in sampoanele hidratante japoneze. Este un ulei usor, absorbit repede in foliculul firelor de par si da volum parului, fara sa-l ingreuneze.

Ulei de camelie pentru scalpul uscat – Incalzeste 1 /2 ceasca plina de ulei de camelie. Inmoaie-ti degetele in uleiul cald si maseaza-ti scalpul cu varfurile degetelor, apoi clateste.

Aloe

Gelul de aloe calmeaza arsurile, hidrateaza pielea si previne hiperpigmentarea.

Masca pentru fermitate – Taie o frunza dintr-o planta de aloe, despic-o pe lungime si maseaza-ti fata cu gelul iesit la iveala. Lasa-l sa actioneze 5-10 minute si apoi clateste cu apa rece.

Musetelul – calmeaza pielea uscata si sensibila, regenereaza parul, reduce numarul vaselor capilare sparte.

Tratament facial pentru eliminarea punctelor negre

Cumpara ceai de musetel la punga. Varsa jumatate de cana intr-un bol mare si toarna apa clocotita deasupra. Cata vreme se infuzeaza, apleaca-te peste bol, acopera-ti capul cu un prosop si lasa-ti fata sa se abureasca.

Cafeaua – este o substanta vasoconstrictoare, ceea ce inseamna ca poate determina vasele sangvine sa se stranga pentru o vreme. De asemenea, zatul de cafea te ajuta sa reduci celulita, are efect de scrub pentru a inlatura celulele moarte ale pielii si ii confera parului tau sanatate si stralucire.

Extract de struguri

Strugurele – seminte, coaja, pulpa – are proprietati emoliente si antiimbatranire, deoarece are o concentratie ridicata de acid linoleic si polifenoli, un antioxidant puternic. La nivel local, extractul de struguri stimuleaza circulatia sangvina.

Intinde putin ulei din seminte de struguri in zona de sub ochi. Este un hidratant perfect si va atenua ridurile fine.

 

 

Page: 1 2

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole