3 trucuri pentru masajul bebelușului

Masajul are o mulțime de beneficii pentru bebeluș – stimulează dezvoltarea mai rapidă a conexiunilor la nivel cerebral și inteligența bebelușului, întărește musculatura și îl ajută pe cel mic să își dezvolte abilitățile motorii. În plus, un masaj corect făcut, îi induce bebelușului o stare de relaxare și îl ajută să aibă un somn profund. Câteva trucuri pentru un masaj ca la carte:

Fii delicată

Mișcările prea viguroase și presiunea prea puternică fac rău bebelușului și îl agită. Mișcările trebuie executate cu delicatețe, presiunea fiind exercitată în special cu buricul degetului mare.

Începe cu fața

Cele mai multe mămici încep sesiunea de masaj cu bebe pe burtică, dat fiind că el tinde să se pună natural în acea poziție, dar specialiștii spun că dacă începi să îi faci masaj când cel mic este culcat pe spate, beneficiile masajului sunt mai mari. Contactul vizual cu mama îi induce celui mic o senzația de relaxare profundă și amplifică efectul terapeutic al masajului.

Nu exagera

În timp ce nouă ne place să facem un masaj prelungit, masajul bebelușului nu trebuie să depășească 20 de minute. De asemenea, deși în mod obișnuit mămicile fac masajul bebelușului după băiță, acest obicei este contraindicat, spun dermatologii. Este bine să faci masajul bebelușului înainte de baie, pentru ca apoi apa să clătească substanțele grase – uleiul de masaj sau crema – pe care tinzi să le folosești în exces, acoperă porii și provoacă iritații și alte proleme dermatologice. foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton