Cum iti poti da seama daca bebelusul primeste lapte sau nu

Pentru mammele la inceput de drum, ce alapteaza pentru prima data in viata, poate fi extrem de stresant sa nu isi poata da seama daca procedeaza corect sau nu, daca bebelusul primeste suficient lapte sau daca primeste catusi de putin, in unele cazuri. In realitate, e mai simplu decat iti imaginezi sa iti dai seama daca bebelusul tau primeste lapte de la san sau nu.

Cum iti poti da seama daca bebelusul primeste lapte sau nu

Odata asezat copilul la san, dupa ce te asiguri ca s-a atasat corect la san, urmareste-i miscarile guritei si cele ale mandibulei.

Astfel, daca bebelusul primeste lapte pe saturate, miscarile mandibulei sunt ritmice si intrerupte de inghitit (se aude ca si cum ar expira).
Cu cat bebe face pauze mai lungi, cu atat inghite mai mult lapte in acel moment.

La polul opus, daca miscarile mandibulei sunt ritmice si neintrerupte, similare cu cele pe care le face cand are suzeta in gura, e probabil ca bebelusul sa nu primeasca suficient lapte, iar acest lucru e cauzat deseori de atasarea incorecta la san.
In acest caz, desprinde bebelusul de la san introducandu-i degetul tau mic, curat, in coltul gurii si eliberand sfarcul.
Reincearca atasarea corecta la san si ia din nou seama la indiciile de mai sus.

 

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie