Cum să-ți protejezi pielea iarna

Nu e doar o chestiune de estetică – pielea iritată și crăpată din cauza frigului, a vântului și a temperaturilor joase deschide poarta pentru infecții provocate de bacterii, virusuri sau ciuperci. Iată de ce ai nevoie de un plus de îngrijire iarna.

Pielea ta are nevoie de multă hidratare și hrănire pe timul iernii, pentru că frigul accelerează pierderea de lipide cauzând uscarea excesivă și crăparea pielii. Unele părți ale corpului sunt mai predispuse la uscarea excesivă a pielii pe timp de iarnă – gambele și buzele sunt primele victime ale frigului, urmate fiind de palme și tălpile picioarelor. Coatele și genunchii trebuie și ele îngrijite suplimentar în această perioadă pentru că fricțiunea cu hainele groasă agresează pielea.
Pe timp de iarnă este bine să folosești mai des un exfoliant. Celulele se regenerează în mod normal în fiecare lună, dar în condiții de temperaturi extreme, stratul de celule moarte se acumulează mai repede și împiedică funcțiile normale ale epidermei.

Pielea este agresată iarna și de marile diferențe de temperatură între exterior și interior, iar caloriferele, aerul condiționat sau aerotermele nu sunt nici ele prietenele pielii tale.

Cel mai bine este să folosești o cremă hidratantă uleioasă care să creeze o peliculă protectoare pentru pielea iarna 2pielea ta. Pe timpul iernii, poți folosi cu încredere pe post de cremă de zi una de noapte, care este ceva mai grasă. Alege însă cu grijă cremele – cele cu ulei de avocado sau de migdale sau cele care conțin glicerină (care absoarbe apa) sunt potrivite pentru față, dar cele cu unt de shea astupă porii și generează alte probleme dermatologice.

Mâinele sunt și ele foarte agresate în această perioadă. Dacă porți mănuși din lână este de preferat să nu le pui direct pe piele, ci pe deasupra unor mănuși din bumbac, lâna iritând pielea foarte tare.

Ce să NU faci

Nu folosi loțiuni pe bază de alcool sau loțiuni astringente. Folosește lapte demachiant sau spumă demachiantă și un toner fără alcool și aplică măcar o dată pe săptămână o mască puternic hidratantă. Stai departe de măștile cu argilă, care purifică, dar usucă foarte tare pielea.

Nu te răsfăța cu prea multe băi fierbinți, cu spumă – deși sunt o consolare după frigul de afară, apa foarte caldă favorizează deshidratarea accelerată la nivelul epidermei. Pune în apa de baie câteva tărâțe de ovăz sau o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru a atenua senzația de mâncărime și a hidrata mai bine pielea.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin
Buton