11 plante de apartament periculoase pentru copii

Cand te pregatesti de perioada in care juniorul tau incepe si umbla nestingherit prin casa, iti trec toate prin cap: prize, colturi ascutite, obiecte periculoase. Putina lume se gandeste insa si la plantele de apartament. Dintre ele, unele sunt foarte periculoase, cateva putand chiar sa fie fatale. Iata care sunt cele mai periculoase 11 plante de apartament pentru copii.

Care sunt cele mai periculoase 11 plante pentru copii

crin plante de apartament periculoase pentru copii

Crinii

Desi sunt superbi si mirosul lor ne ademeneste efectiv, crinii pot fi periculosi pentru copii, iritand mucoasa bucala si gatul, cauzand greata si varsaturi daca sunt ingerati.

leandru roz

Leandrul

O planta superba de apartament, insa extrem de periculoasa pentru copii si animale, este leandrul. Faimoasa floare se gaseste in multe cazuri si e recunoscuta pentru frumusetea florilor sale albe, roz sau galbene, insa contine o toxina ce diminueaza ritmul cardiac si tensiunea, cauzeaza varsaturi si poate duce la deces. Daca suspectezi ca cel mic a mancat dintr-un leandru, suna imediat la ambulanta!

Dieffenbachia

Dieffenbachia

O frumusete de planta de apartament sau birou, Dieffenbachia se gaseste in numeroase case si se intretine si inmulteste foarte usor.
Problema cu aceasta planta este ca simpla seva din tulpina poate cauza iritatii pe piele, iar in cazul in care e inghitita, planta poate duce la otravire si deces.

crinul pacii

Crinul pacii

Similar cu Dieffenbachia, superbul crin al pacii contine aceeasi substanta periculoasa, despre care nu multi parinti stiu.
Si in cazul acestei plante, pericolele sunt la fel de mari.

digitalis degetel rosu

Degetel rosu

Degetel rosu este o planta inalta si extrem de atragatoare pentru copii, dar pe care acestia ar trebui sa o admire de la distanta.
Se gaseste cu precadere in gradini, deci mare atentie in excursii sau cand mergeti la tara, caci aceasta planta poate si ea sa diminueze ritmul cardiac pana la punctul la care poate deveni fatala.

azalee

Azalea

Foarte frumoase si raspandite prin casele oamenilor, azaleele fac parte din categoria plantelor periculoase pentru copii.
Indiferent daca sunt consumate frunzele, florile sau chiar nectarul florii, planta este extrem de toxica.

urechea elefantului

Caladium – Urechea elefantului

O specie de planta ce se regaseste in multe gospodarii sub diferite forme, inclusiv cea extrem de atragatoare, cu frunze roz-verzi, caladium poate irita mucoasa bucala, cea nazala, gatul sau chiar stomacul, cauzand greata si varsaturi.

laur

Laur

Grija mare la aceasta planta in perioada sarbatorilor, intrucat e uneori intalnita ca ornament de Craciun: bobitele mici si rosii ale laurului sunt toxice si chiar si o cantitate mica din aceste fructe poate da simptome periculoase, precum diaree, varsaturi si stari de apatie.
Pentru a-ti proteja copilul de laur, inlatura bobitele inainte de a folosi planta decorativa sau asaz-o la un loc sigur, in care cel mic sa nu poata ajunge.

zorele

Zorelele

Foarte raspandite ca plante ornamentale, zorelele se gasesc atat la case, vara pe la terase, cat si in balcon, ca plante atarnatoare sau agatatoare.
In cazul acestei plante, nu floarea in sine este periculoasa, ci semintele de zorele, deoarece contin o substanta similara LSD-ului ce poate da simptome precum halucinatii si diaree.

vasc

Vasc

Grija mare si in ceea ce priveste vascul atarnat de Craciun! Si acesta face parte din categoria plantelor periculoase pentru copii, ingestia putand cauza greata, varsaturi, diaree, febra si tensiune scazuta.

Filodendron

Filodendronul este o floare de apartament foarte usor de intretinut si raspandita. Desi nu provoaca decesul, consumarea acestei plante irita pielea si provoaca simptome digestive si inflamatia gurii, a limbii si a gatului.

narcise

Narcise

Micutele flori galbene de primavara pot parea inofensive, insa exista riscul sa iti imbolnaveasca copilul.
La fel ca si filodendronul, consumul de narcise nu este fatal, dar irita mucoasele si provoaca simptome digestive.

Resurse imagini: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie