3 rețete cu scorțișoară pentru ten și păr

Ajută la stimularea lactației, este de folos în tratarea bronșitelor, gingivitei și durerilor de dinți și este un tratament adjuvant în caz de gripă. Dar scorțișoara face adevărate minuni pentru tenul tău. Uite 3 rețete cu scorțișoară pentru ten și păr pe care trebuie să le încerci și tu.

 

Scrub pentru ten

Scorțișoara (pudră) este un exfoliant natural extraordinar. Amestecă o linguriță de praf de scorțișoară cu una de miere și aplică pasta grasă obținută pe ten. Amestecul va curăța porii și va lăsa pielea luminoasă.

Mască pentru tenul obosit

Amestecă un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară cu o linguriță de ulei de migdale sau măsline (extravirgin, presat la rece) și masează ușor pielea cu această compoziție. Lasă să acționeze timp de 15 minute și îndepărtează apoi cu apă călduță.

O mască hidratantă care hrănește pielea în profunzime este și cea făcută din scorțișoară, miere și lapte sau iaurt – în părți egale.

Remediu împotriva căderii părulului

Amestecă într-o cană 6 linguri de ulei de măsline (puțin încălzit în prealabil) cu o lingură de praf de scorțișoară și 2 linguri de miere. Aplică această mască la rădăcina părulului și lasă să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul în fiecare săptămână, timp de o lună și jumătate. Vei observa că părul nu-ți mai cade, scapi de mătreață și ai un păr bogat și strălucitor în urma acestui tratament.

 

Cum mai poți folosi scorțișoara

Ca remediu împotriva insomniei poți pune un praf de scorțișoară într-o cană cu ceai călduț. O infuzie în care ai lăsat un baton de scorțișoară timp de 15 minute te scapă de dureri de cap, febră și depresii, iar gargara cu ceai de scorțișoară ameliorează gingivita.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin