4 arme secrete împotriva ridurilor

Industria cosmetică promite să lupte cu timpul și să țină ridurile departe cât mai multă vreme. În timp ce nicio cremă nu poate face minuni, există câteva trucuri simple care încetinesc îmbătrânirea și te ajută să ai pielea mai sănătoasă și mai frumoasă pentru multă vreme. Folosește aceste sfaturi și trucuri aflate de la specialiștii în cosmetică și dermatologie!

 

Alimentația e mai importantă decât cremele

Dacă vrei să ții ridurile departe cât mai mult timp, mănâncă meniuri bogate în acizi grași esențiali (care se găsesc în ulei de măsline, semințe de in, pește gras).

Bea cât mai multă apă – organismele noastre au nevoi diferite, în funcție de tipologia noastră și de gradul de efort fizic sau rimul de viață pe care îl avem. Ține cont că dacă bei cafea, te deshidratezi mai repede, la fel și dacă bei alcool – nu-l trece la lichide.

Renunță la dulciuri și mâncăruri procesate care afectează procesul normal de reînnoire celulară.

 Mai ușor cu soarele

Îți place mult cum îți stă bronzată, dar toți dermatologii sunt de acord – razele UV sunt cel mai mare dușman al pielii. Soarele distruge elastina și cauzează pierderea rapidă de colagen – fața îți cade (la propriu) și ridurile apar rapid, iar în plus pielea se decolorează și capătă aspect rugos. Asta pentru a nu mai vorbi de riscul de cancer.

 

Folosește creme cu vitamina A

În ciuda numeroaselor produse care își propun să lupte cu timpul și ravagiile lui, tot cremele cu compuși din vitamina A sunt cele mai eficiente, se pare. Retinolul stimulează producția de colagen și circulația sanguină, reduce iritațiile, are efecte antiacneice, catifelează pielea și per ansamblu, șterge câțiva ani de pe fața noastră.

Nu uita de demachiere

Știi lecția, dar spune sincer, de câte ori te-ai culcat fără să te demachiezi? Cosmeticienele spun că cele mai multe dintre cliente, chiar și cele care investesc bani serioși în tratamentele cosmetice, le mărturisesc că de multe ori se duc la culcare fără să se demachieze, iar dacă nu s-au fardat în ziua respectivă, nici măcar nu-și pun problema demachierii, tonifierii și aplicării unei creme hidratante sau special concepută pentru noapte. Toți acești pași de bază sunt însă extrem de importanți. Dacă nu te demachiezi praful și impuritățile adunate peste zi sufocă pielea și împiedică regenerarea celulară și îndepărtarea celulelor moarte, înfundând porii, declanșând episoade de acnee și îmbătrânind pielea considerabil.

În urma unui experiment extrem, desfășurat sub supravegherea unui dermatolog, după o lună întreagă în care nu s-a demachiat seara, o femeie de 40 de ani a avut neplăcuta surpriză să constate că după 30 de zile pielea ei era la prorpiu, mai bătrână cu 10 ani! Nu uita, deci, de demachiere, tonifiere și hidratare în fiecare zi și repetă procedura și dimineață, înainte de a aplica machiajul!

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin