Este foarte săracă în calorii, dar bogată în vitaminele B, C, potasiu, magneziu, calciu și zinc. Și preparată creativ, conopida este cu adevărat delicioasă. Uite o rețetă de conopidă cu sos de brânză, ușor de făcut și delicioasă. Ingrediente/ 4 porții o conopidă medie, ruptă în buchețele 40 g unt 40 g făină 400 ml
Un piure sănătos, delicios, uşor de preparat. Combinaţia conopidă-broccoli- somon va încânta papilele gustative ale bebeluşului începând de la 9 luni. Ingrediente: • 60 g conopidă • 60 g broccoli • 15 g somon • suc de lămâie • arpagic Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi legumele. Fierbeţi la abur bucheţelele de conopidă
Ingrediente: o conopida mica; unt; un borcanas de iaurt; cascaval ras Preparare: Se ia o conopida, e spala, se desparte in buchetele si se fierbe. Se unge un vas de Jena mic cu unt si dupa ce conopida a fiert se pune in vas. Separat, se amesteca 1 borcanas de iaurt cu cascaval ras si
Ingrediente: 2 oua mari 4 albusuri 1/2 cana de piure de conopida (conopida fiarta si pasata) 2 lingurite de parmezan 1/4 ceasca de smantana slaba un praf de sare 1 lingura de unt Preparare: Intr-un bol mare se amesteca ouale, albusurile, smantana, conopida parmezanul si sarea intr-o tigaie de teflon. Se topeste untul apoi se
Ingrediente: 4 teline, 2 morcovi, 1 conopida, 1 fir de praz, 3 oua, ulei, zeama de lamaie. Preparare: Cureti telina si morcovii, le dai pe razatoare. Conopida o toci cat mai marunt. Cureti prazul, ii tai partea verde, apoi il toci si il amesteci cu celelalte legume. Prepari maioneza din 2 galbenusuri crude si unul
Ingrediente: 600 g conopida, 200 g smantana, 40 g faina, 60 g unt, 2 oua, o legatura patrunjel, sare,piper. Preparare: Se spala conopida in apa cu sare. Se rupe in buchetele si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare. Separat, se prajeste faina in untul bine incins si se stinge cu
Ingrediente: o conopida, 2 oua, 2 linguri faina, sare, ulei Preparare: Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-un vas se pun buchetelele de conopida si se pune apa depasind nivelul lor. Se pune vasul la fiert 15 minute. Odata fierte se da vasul de pe foc, se scurge conopida si se pune la
Ingrediente: 4 linguri de unt 1 ceasca de telina tocata marunt 1 cana de ceapa taiata bucati 1 morcov mare, curatat 1 kilogram de conopida curatata si taiata bucati 1 ceasca de faina alba 4 cuburi Maggi 1 ceasca de smantana 3 varfuri de cutit de Maggi Apetit 1 varf de cutit de nucsoara sare
Ingrediente: 100 g de conopida (broccoli); 10 g de unt sau smantana; 20 g de pesmet 1 cartof sau o felie de paine unt sau margarina Preparare: Se curata conopida (broccoli); spaland-o bine cu apa clocotita. Se pune la fiert la foc potrivit, in apa clocotita, timp de 30 de minute. Vasul se acopera. Pentru
Ingrediente: Pentru 4 persoane : 300 g conopida sau broccoli, 4 bucati piept de pui dezosat, sare, piper, 3 linguri de amidon sau zeamil, 5 linguri untdelemn, 1 pachetel seminte de susan, 1/4 apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 5 linguri de maioneaza amestecata cu 1 lingura de mustar. Preparare: Se curata conopida sau broccoli,