Ingrediente: un piept de pui dezosat 200 gr porumb fiert 2-3 castraveti bulgaresti sau murati 200 gr ardei rosu copt 3 andive 300 gr maioneza sare, piper Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare. Castravetii, ardeiul copt si andivele, se taie in cubulete mici. Se pun intr-un bol si se adauga
Ingrediente: un pachet aluat 500 gr carne tocata amestec (porc si vita) un ou o ceapa sare, piper Preparare: Carnea se amesteca cu ceapa taiata marunt si oul. Se condimenteaza. Aluatul se taie in patratele cam de 2 degete lungime, in mijloc se pune putina carne si apoi se impacheteaza. Puteti face diverse forme. Se
Ingrediente: 5 felii paine toast 2-3 felii de branza unt o rosie mare cascaval ras Preparare: Feliile de paine se prajesc in prajitorul de paine, se ung cu unt, apoi se adauga branza si rosiile, taiate marunt si se presara la suprafata cascaval ras. Se mai baga un pic in cuptorul cu microunde, cat sa
Ingrediente: 3- 4 felii de branza de vaca, nesarata 3-4 felii de paine prajita Preparare: Se iau feliile de branza si se prajesc intr-o tigaie de teflon, pana capata o culoare caramizie. Se servesc cu paine prajita, rosii si ceapa. Pofta buna!
Ingrediente: 4 rosii medii, 1 castravete, 1/2 telina mica, 1 morcov, 1 iaurt (cca 200 ml), 1 catel de usturoi, sare, piper, busuiocproaspat taiat marunt, ulei de masline. Preparare: Iaurtul, usturoiul si busuiocul se amesteca bine cu blenderul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune crema intr-un bol. Castavetele, morcovul si telina se
Ingrediente: un piept de pui dezosat o paine normala cateva baghete mici 100 gr masline negre fara samburi o legatura ceapa verde 50-100 gr cascaval ras 2 ardei capia rosii copti 1 ou sare, piper folie de aluminiu Preparare: Pieptul de pui se da prin masina de tocat, sau puteti folosi robotul de bucatarie. Ceapa
Ingrediente: 30-40 gr. unt o jumatate de franzela (7 felii) 2 rosii potrivite o ceapa de apa 10-12 felii de kaizer 7 feliute de branza vaca 7 felii sunca de Praga 30 gr cascaval o folie aluminiu Preparare: Franzela de taie in felii mai groase, dar nu pana la capat. Ele trebuie sa ramana prinse
Ingrediente: 500 g faina, 800 g dovlecei, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 50 g cascaval, 2 fire maghiran, ulei, sare, o cescuta orez, 2 oua Preparare: Faci un aluat din faina, sare, 3 linguri ulei si apa calda. Pui aluatul intr-o folie de plastic si-l lasi sa creasca timp de 30 min. Fierbi orezul
Ingrediente: Pentru 4 portii: 200 g aluat de foetaj, 200 g carnati afumati, 100 g cascaval, 100 g sunca presata, 10 ml ulei, 1 legatura marar, 10 g vegeta (optional), piper, boia. Preparare: Aluatul de foetaj se intinde pe masa, apoi se taie pe latime in fasii de circa 10 cm, care se condimenteaza cu
Ingrediente: 1 litru lapte, 8-10 linguri suc proaspat de lamaie. Preparare: Fierbem laptele dupa care adaugam sucul de lamaie. Le amestecam pana fac spuma. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit lasam sa se scurga lichidul suplimentar, apoi punem cascavalul intr-un prosop, cu ajutorul caruia il presam pana eliminam lichidul in plus. Modelam cascavalul
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 g apa minerala sau lapte, un praf de sare, 500 g ciuperci, o ceapa, 200 ml smantana, 50 g cascaval, patrunjel, piper, sare. Preparare: Se pregateste aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat se pregateste umplutura
Ingrediente: jumatate de kg branza de vaca doua linguri mari de smantana 4 cepe verzi o legatura marar verde o legatura patrunjel verde un ardei, o rosie, un castravete, cateva masline sare, piper Preparare: Se amesteca branza cu smantana, se freaca foarte bine impreuna cu sarea si piperul (se poate si fara piper). Se toaca
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura mica de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 150 g orez 5 ciuperci mari champignion proaspete 150 g cascaval 150 g branza de vaca 150 g smantana 2 felii de paine 3 oua sare, piper Preparare: se toaca marunt pieptul de pui, ceapa si usturoiul si se
Ingrediente: 1 kg faina, 2 pachete margarina, 3 galbenusuri, 1/2 cana de lapte, drojdie, o lingura de zahar, o lingurita de sare, o smantana, 250 g telemea data pe razatoare. Preparare: Se framanta un aluat care se intinde pe planseta. Se taie cu forma covrigei, se aseaza in tava unsa cu untura, dupa care se
Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 lingura ulei de masline marar verde 2, 3 catei usturoi (optional) 2,3 lingurite de miere (optional) putina sare Preparare: Se fierb bine ficateii de pui, se scurg si se paseaza cu blenderul. Pasta obtinuta se freaca cu uleiul de masline, pana se formeaza o pasta moale. Se adauga
Ingrediente: 350 branza de burduf sau branza sarata; 130 g unt sau crema de unt; 1legatura marar verde; cateva fire arpagic, 1felie de ardei rosu Preparare: Se amesteca intr-un castron ingredientele, branza faramitata si untul dat pe razatoare, se toaca marunt mararul si arpagicul si se adauga si ele. Apoi se formeaza bilute mai mari
Ingrediente: 600 gr carnati de bere 1 pachet mare de aluat din comert Preparare: Se ia cate o foaie de aluat si se taie pe lung, in mod egal. Apoi fiecare fasie rezultata, se taie la randul ei in patratele cat sa acopere carnaciorul. Se ia cate un patratel de aluat si se pune
Ingrediente: 5 oua 1 legatura marar sare piper o rosie pentru decor Preparare: Ouale se bat, se sareaza, apoi se amesteca cu mararul tocat marunt si se prajeste intr-o tigaie de teflon. Se serveste imediat. Pofta mare!
Ingrediente: 250 gr faina 250 gr branza rasa 250 gr margarina (unt) Preparare: Se amesteca ingredientele. Se intinde foaia de aluat, se taie cu forma de saleuri si se dau la cuptor pana se rumenesc. Mod de servire: Se servesc reci, alaturi de un ceai sau un suc.
Ingrediente: 300g cascaval 100g unt sau margarina 500g branza dulce de vaca 120g sunca 1/2 ardei verde iute 1/4 ardei rosu capia sau gras 1/4 ardei galben gras sare si piper dupa gust Preparare: Taiem cubulete sunca si ardeii. Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper. Adaugam sunca si