Medicii alergologi atenţionează că numărul bolilor alergice este în creştere, iar pentru că tratamentele sunt tot mai puţin eficiente, cea mai bună cale este să înlăturăm factorii alergeni. Cu ocazia Zilei Mondiale a Alergiilor, Dr. Camelia Berghea, medic primar alergolog, la Spitalul Clinic “Prof. Dr. Al. Obregia, s-a întâlnit joi, 11 iulie, cu jurnaliştii, în
Ingrediente: 20 lasagna cu ou 800 carne tocata de porc 4 fire de ceapa verde 2 catei de usturoi un morcov sare piper 600 piure de rosii busuioc verde 200 parmezan 100 unt 3 ulei de masline cimbru Preparare: Se pun la fiert 2 l de apa cu putina sare si 2-3 lingurite de
Ingrediente: 1 dovlecel mic, o ceapa mica (sau praz ), o feliuta de ardei gras, 1 morcov, o rosie, 1ou, marar verde, putina sare, apa plata, o lingurita de unt. Preparare: Se spala, se curata legumele, se taie in cubulete mici si apoi se fierb. Oul se fierbe separat 3 minute. Apoi, cand sunt toate
Numele meu este Octavia si am un baietel de 1 an si 4 luni. Masa se dovedeste a fi de cele mai multe ori un "razboi al vointei si imaginatiei".
Ingrediente: 7 oua, 400 g. de carne tocata, 2 linguri susan, 100 g. unt , 1 salata verde, 12 masline, sare si condimente dupa gust si preferinte. Preparare: Fierbi 6 oua tari, le lasi sa se raceasca, apoi le cureti de coaja. Condimentezi dupa gust carnea tocata si imbraci cu ea ouale fierte. Dai chiftelele
Ingrediente: – 15-20 cubulete de spanac congelat – o ceapa mica – o lingurita de unt – 250 ml lapte – o lingurita de pasta de tomate – 1 catel de usturoi – 1 ou Preparare: Se pune apa la fiert, dupa care se adauga cubuletele de spanac. Ceapa se taie marunt. Dupa ce s-a
Ingrediente: – 140 g de dovleac – 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale – 1 cana de suc natural de fructe Preparare: Amesteca ingredientele, intinde o foaie din coca obtinuta si tai-o in formele dorite. Se pun in tava si se coc timp de 20-30 de minute la 175 de grade.
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale cu banana uscate (sau alt sortiment de fructe) – 3 linguri de ulei – apa rece Preparare: Se incalzeste cuptorul la 218 grade Celsius, se amesteca faina cu cerealele si se pune treptat ulei si cate putina apa rece pana ce continutul incepe sa
Ingrediente: – 1 ou fiert tare, decojeste-l si scoate galbenusul. – lapte praf, iaurt sau suc natural de fructe Preparare: Amesteca galbenusul cu lapte praf, iaurt sau suc natural de fructe.
Ingrediente: – 250 g spanac – 20 g unt – 2 linguri de faina – 1 l supa de legume – 1 lingura de condiment universal – 200 ml smantana – 2 oua sare – piper Preparare: 1. Infierbanta untul intr-o craticioara si, cand este topit, adauga faina. Amesteca bine, ca sa nu se formeze