Ingrediente: 500 ml apa 3 rosii mari 2 morcovi taiati rondele 2-3 cartofi mijlocii 1 ardei gras 1 legatura de verdeata cateva frunze de telina 1 ceapa 1 lingura smantana ulei de masline Preparare: Morcovii, ceapa, ardeiul si cartofii se pun impreuna la fiert. Dupa aceea se adauga rosiile taiate marunt, sau date prin razatoarea
Ingrediente: – 400 g apa, – 250 g rosii, – 1 ceapa, – 1 morcov, – 1 radacina patrunjel, – 1 ardei gras, – 1 lingura orez, – 1 ou, – 1 lingura faina, – 2 lingurite unt, – patrunjel verde Preparare: Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se
Ingrediente: Pentru 6-8 portii: Pentru friptura: 1 pulpa de miel de 2 kg 1 lingura mustar 50 g unt 2 catei de usturoi, taiati 3 fire de rozmarin Pentru garnitura: 4 rosii mari, taiate jumatati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, mic, taiat felii 1 lingurita seminte de fenicul 2 fire de cimbru,
Ingrediente: – o cana de lapte de vaca, – 2 rosii, – o lingura de gris Preparare: Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte si se pun la foc intr-un vas in care s-a pus laptele. Cu cinci minute inainte de a se lua de pe foc se pun 1-2 linguri de
Ingrediente: 5 rosii, 1/2 kg ficat de pui, 1 ceapa, 1 ou, sare, cascaval ras, 1 lingura ulei porumb, 1/2 cana apa. Preparare: Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune
Ingrediente: – un kilogram si jumatate de rosii coapte – zarzavat pentru supa (doi morcovi, un pastarnac, o telina, doi cartofi, o ceapa) – doua- trei linguri de orez – unt, sare – verdeata (patrunjel); – trei linguri de smantana (pentru décor) Preparare: Rosiile se pun sa fiarba cu putina apa. In alta cratita se