Fie că te referi la ele ca legume sau ca fructe (roșiile sunt, de fapt, fructe), trebuie să le introduci în meniul tău cât mai des. Uite de ce este bine să mănânci roșii. O roșie medie (care cântărește undeva la 120 grame), furnizează 22 calorii, conține 0 g grăsime, îți furnizează 5 g carbohidrați
Ingrediente: • 150 ml de suc proaspăt de roșii (făcut în casă) • 1 castravete (50 g) • 30 g de pâine • 1 linguriţă ulei de măsline • 2 picături de oţet de mere Mod de preparare: Sucul de roşii trebuie să fie gros (cu tot cu pulpă). În loc de suc,
Ingrediente: ● 8 ouă ● 8 roşii ● sare ● 50 g de cremă de brânză ● pentru ornat: salată verde şi maioneză Mod de preparare: Se fierb ouăle în apă cu sare. Se trec apoi prin apă rece, se curăţă coaja şi se lasă deoparte să se răcească. Se spală bine roşiile.
Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 pastravi; 2 rosii; 3-4 cartofi; 1 ceapa mare; 2 crengute de rozmarin; busuioc; sare, piper, ulei de masline, usturoi; Preparare: Se iau doi pesti gata curatati (pastravul este un soi de peste cu carne slaba, delicioasa si cu putine oase, cel mai potrivit pentru o seara festiva). Se dau
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 1/2 cub drojdie, sare, 2 linguri ulei, zahar, apa calda Pentru compozitie: sos de rosii, cascaval, rondele de ceapa, ardei gras, porumb, masline fara samburi, ciuperci, broccoli Preparare: Peste pliculetul de drojdie se pune o jumatate de lingurita de zahar, un pic de apa calda si un pic de
Ingrediente: 2 oua paine feliata ulei de masline 1 catel de usturoi 2 rosii mici, bine coapte busuioc piper, sare Preparare: Pentru micul dejun, in lipsa pastei de masline, puteti incerca varianta de bruschete cu oua fierte, stiut fiind ca ouale consumate la micul dejun sunt cel mai bine digerate de organism si au un
Ingrediente: 2 rosii bine coapte 1 borcan pasta de masline ulei de masline paine feliata busuioc uscat sau proaspat piper un catel de usturoi Preparare: Bruschetele sunt una dintre cele mai rapide mancaruri, sanatoase si recomandate inclusiv copiilor mofturosi sau chiar si in diete (dar in acest caz alegeti paine este de secara si consumati
Ingrediente: 1,2 kg carne de porc, slaba, 50 g unt, 2-3 cepe, 4 rosii, 2 linguri pasta de tomate, 1 catel de usturoi, verdeata la alegere, 1 lingurita paprika, 150 ml apa, sare, piper Preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Cand ceapa s-a ingalbenit se adauga carnea, taiata cuburi,
Ingrediente: 4 rosii mai micute 100 gr urda dulce 1 lingurita maioneza 1 lingurita margarina 1 legatura marar sare, piper Preparare: Se freaca urda cu margarina apoi se adauga putin marar tocat marunt, sarea si piperul. Se taie in doua rosiile, se scobeste miezul si se umplu cu crema de urda. Pe un platou se
Ingrediente: 8 rosii 400 g branza proaspata 100 g smantana sare marar tocat Preparare: Rosiilor spalate li se taie capacele, se scoate miezul si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Branza de vaci se amesteca cu smantana si se adauga sare dupa gust. Se umplu rosiile cu acesta compozitie si se
Ingrediente: 1 kg de rosii mari 200 gr branza vaci 2 lingurite de gris 50 ml lapte un ou marar sare Preparare: Se taie la fiecare rosie cate un capac, apoi se scobesc. Se amesteca branza de vaci cu galbenusul, grisul fiert in prealabil, laptele, albusul batut spuma, mararul tocat fin si sarea. Cu acest
Ingrediente: 5 rosii o cutie ciuperci 6-7 linguri maioneza 2 catei de usturoi 1 castravete murat sare, piper Preparare: Rosiile se spala si se scobesc de miez. Ciupercile se amesteca cu maioneza, castravetele murat taiat marunt si usturoiul. Se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare rosie. Se fac si tortitele, tot din
Ingrediente: 6 rosii , 200 g branza de vaci cu smantana , 100 g telemea , 1 lingura ulei de masline, 2 legaturi marar verde , 1 legatura patrunjel verde, piper, tarhon (optional) Preparare: Se taie capacul rosiilor si se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu le spargem pielita. Se amesteca bine toate
Ingrediente: 10-12 ardei grasi, 1l suc de rosii cu pulpa cu tot (se scot doar pielitele si samburii), o cescuta de ulei, sare, piper, doi catei de usturoi, 1 lingurita de zahar (facultativ) Preparare: Se coc ardeii. Se curata de pielite si se aseaza intr-un castron sau intr-o cratita. Separat se incinge uleiul, se caleste
Ingrediente: 2 oua, 2 rosii, unt, sare Preparare: Rosiile se curata de pielite si de seminte, se taie cubulete, se adauga sare si se inabusa in unt. Ouale se sparg intr-un bol, se bat bine, se sareaza, se toarna in unt fierbinte si se prajeste omleta pe ambele parti. Se pun rosiile inabusite peste omleta,
Ingrediente: 2 kg rosii 200 g peste alb 6 oua 2 bucati tarhon 1 legatursa patrunjel verde 1 legatura ceapa verde 100 g maioneza 450 g ulei sare Preparare: Se aleg rosii de aceeasi marime, se taie capacele, se scobesc cu o lingurita si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga. Pestele
Ingrediente: 6 rosii mari, 3 castraveti, 4 catei de usturoi, 2 ardei grasi, 2 linguri de ulei, o lingura de zeama de lamaie, sare, piper, 1 legatura de marar tocat Preparare: Rosiile se spala si li se decupeaza un capacel. Se golesc, se sareaza si se aseaza cu gura in jos. Se prepara o salata
Ingrediente: 400 ml supa de zarzavat strecurata, 150 g rosii, 30 g orez, 10 ml ulei, sare, verdeata. Preparare: Se prepara o supa de zarzavat care se strecoara in alt vas, se fierb rosiile si apoi se trec prin sita. In supa de zarzavat se fierbe bine orezul ales si spalat. Apoi se adauga rosiile,
Ingrediente: un dovlecel mic, o rosie, o lingura gris, o cana cu lapte. Preparare: Se curata dovlecelul, se taie rondele si se dau semintele la o parte. Rosia se opareste, se curata de coaja si seminte. Se pune la fiert o cana cu lapte, se adauga dovlecelul si rosia. Cu 5 minute inainte de a
Ingrediente: 3 rosii 150 gr. paste fainoase integrale patrunjel tocat 2-3 linguri ulei de masline sare. Preparare: Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei. Se face un sos din rosii astfel: se decojesc rosii dupa care se taie bucatele mici. Se pun la fiert cu 1-2 linguri ulei de masline. Se fierbe