Deși vaccinurile îi feresc pe cei mici de bolile copilăriei, nu toate dau imunitate pe viață și, în plus, noua modă de a nu mai vaccina copilul îi predispune pe cei mici la bolile copilăriie. Uite cum să le recunoști și diferențiezi. Varicela Virusul varicelo-zosterian se transmite foarte ușor pe cale aueriană sau
Cele mai raspandite boli infectioase ale copilariei sunt grupul exantematice (pojarul, rubeola, scarlatina, boala a patra, a cincea si a sasea, varicela), tusea convulsiva si parotidita.
Cand am aflat ca vom fi parinti toata familia a fost in culmea fericirii. Ca orice mamica, am inceput sa ma informez despre tot ce trebuie si ce nu trebuie privind sarcina.
A sosit vremea ca micutul tau sa intre la gradinita? Descopera, din timp, motivele penÂtru care sederea lui aici ar putea fi una nu tocmai placuta.
Febra, eruptii, mancarimi, apatie - acestea sunt in mare parte simptomele bolilor contagioase specifice copilariei. Este bine sa stii la ce sa te astepti si cum sa iei cele mai bune decizii.
Stiai ca pana la varsta de patru ani copilul tau va trebui sa faca mai bine de 30 de vaccinuri?
Daca anul acesta intra in colectiv, la gradinita sau scoala, sau are vreun frate mai mare care devine scolar, veti face cunostinta, cel mai probabil, cu bolile contagioase. Cateva informatii despre ele va ajuta sa vedeti cum il puteti feri si la ce sa va asteptati.
Varicela, pojarul, oreionul si rubeola sunt boli virale care apar in copilarie. Din fericire, campaniile de vaccinare au facut ca aceste afectiuni sa fie astazi mult mai putin raspandite decat in trecut. Iata care ar fi principalele simptome: febra, pete rosii pe piele si inflamarea ganglionilor limfatici. Daca suspectezi o asemenea infectie, apeleaza la medic
Este complicat sa imbini viata profesionala cu cea personala. Din fericire exista si motive cu adevarat importante pentru care o sarcina merita programata: sanatatea ta si a copilului.