Ingrediente: 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras 2 linguri condimente tip Delikat 2 ora faina Preparare: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare si se da la rece pentru cateva ore. Apoi, se ia cate putin din coca rece, se modeleaza betisoare lungi de 7
Daca sunt consumate in stare naturala, semintele sunt adevarate leacuri pentru diverse afectiuni
Cred ca tuturor ne plac cartofii, fierti, prajiti sau copti, asa ca va recomand cu toata caldura sa incercati reteta asta de cartofi crocanti cu susan. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 ml ulei 100g seminte de susan sare, piper Cum sa prepari cartofi crocanti cu susan Se curata cartofii de coaja, se spala si
Ingrediente: 500 gr carne tocata din piept de pui 1 ou 1 morcov 2 catei usturoi 3-4 linguri pesmet 100 gr susan 1 legatura marar sare, piper Preparare: Se amesteca carnea tocata cu oul. Se fierbe morcovul, se paseaza si se amesteca. Se adauga usturoiul pisat, mararul, pesmetul, sare si piper si se amesteca bine
Ingrediente: 2 oua 2 lingurite cu seminte de susan 2 linguri de apa verdeata sare, piper Preparare: Se bat bine ouale, se adauga 2 linguri de apa si semintele de susan. Se pune sare si piper dupa gust. Se prajeste omleta in ulei bine incins. Apoi se pune deasupra verdeata tocata marunt (marar sau patrunjel).
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 oua 100 g susan 100 g faina 200 ml ulei condimente Preparare: Se spala aripioarele foarte bine. Se amesteca ouale cu condimentele, apoi se trece fiecare aripioara mai intai prin faina, apoi prin ou, si in final prin susan. Se prajesc in ulei incins. Se pot aduce pe
Ingrediente: 200 g piept de pui 2 oua 50 ml lapte faina susan pesmet sare, piper alb usturoi mix de ierburi aromatizate Preparare: Taie pieptul in felii subtiri, lasa-le la marinat pana a doua zi, impreuna cu o lingura de ulei, un catel de usturoi si mix de ierburi aromatizate. Tamponeaza cu faina si trece-le
Ingrediente: 3 dovlecei de circa 1400 gr. 2 oua 4 linguri pesmet 2 linguri susan 2 catei de usturoi sare piper ulei Preparare: Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa 1/2 ora sa elimine sarea; se scurg de apa eliminata prin presare intre palme, se adauga oualele
Ingrediente: Pentru 4 persoane : 300 g conopida sau broccoli, 4 bucati piept de pui dezosat, sare, piper, 3 linguri de amidon sau zeamil, 5 linguri untdelemn, 1 pachetel seminte de susan, 1/4 apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 5 linguri de maioneaza amestecata cu 1 lingura de mustar. Preparare: Se curata conopida sau broccoli,