Ingrediente: 500 g creveti 30 g unt o salata verde o legatura usturoi verde 2-3 castraveti o legatura patrunjel zeama de la o lamaie sare; piper negru macinat 3 linguri ulei de masline Preparare: Pentru inceput , se spala salata verde.Se scurge bine de apa si se lasa pe un servet de bucatarie. Intre
Ingrediente: – 2 catei de usturoi – 1 iaurt mic organic – 1 lamaie (fara coaja) – 1 cubulet de unt organic – un pachet cu fructe de mare bio, congelate (in cazul in care gatiti doar creveti, alegeti-i proaspeti si cat mai mari) – sare dupa gust Preparare: Practic, pestele si fructe de
Ingrediente: 2 oua paine feliata ulei de masline 1 catel de usturoi 2 rosii mici, bine coapte busuioc piper, sare Preparare: Pentru micul dejun, in lipsa pastei de masline, puteti incerca varianta de bruschete cu oua fierte, stiut fiind ca ouale consumate la micul dejun sunt cel mai bine digerate de organism si au un
Ingrediente: 2 rosii bine coapte 1 borcan pasta de masline ulei de masline paine feliata busuioc uscat sau proaspat piper un catel de usturoi Preparare: Bruschetele sunt una dintre cele mai rapide mancaruri, sanatoase si recomandate inclusiv copiilor mofturosi sau chiar si in diete (dar in acest caz alegeti paine este de secara si consumati
Stiai ca organismul uman nu poate proÂduce singur vitamiÂna C si nici nu poate sa o stocheze? Cu toate acestea, e o vitamina de o importanta vitala pentru noi, fie copii, fie adulti.
Ingrediente: 200 gr. sparanghel, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare si condimente dupa gust. Preparare: Acest preparat este minunat ca aperitiv. Indepartam capetele moi ale sparanghelului, dupa care taiem sparanghelul in felii de aproximativ 3 cm. Prajim cateii de usturoi in ulei. Prajim in ulei si sparanghelul sarat inainte. Il prajim la foc
Ingrediente: 1 kg pulpe superioare sau inferioare 1 ceapa mare 1 capataia de usturoi 1/2 litri de lapte 2 linguri de faina putina boia si sare Preparare: Pulpele se frig in ulei pana se patrund dupa care se scot pe o farfurie. Ceapa se toaca pestisori si se caleste putin in ulei, se adauga putina
Ingrediente: 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline sare dupa gust 160 g smantana Preparare: Se piseaza usturoiul, apoi se freaca cu sare pana devine o pasta cremoasa. Se adauga apoi cate putin ulei si se freaca in continuare pana devine o pasta omogena. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine si se
Ingrediente: vreo 10-12 coastite de miel; 2 legaturi mari de usturoi verde; 1 legatura de ceapa verde; 1 legatura de lemongrass; 1 lingura de miere; otet balsamic; ulei; un pahar mic de vin rosu; 1 lamaie mare; un cubulet de unt; un pahar mic de iaurt; cateva linguri de zahar brun; condimente: sare, piper, cimbru,
Baietelul meu Stefan, in varsta de 7 luni, a contacta limbrici. Am fost cu el la medic si nu i-a putut administra medicamente din cauza varstei mici.
Pentru ca toate mamicile au pregatit macar o singura data branzica calcica pentru puiutii lor, fie din lapte dulce fie din lapte prins, as vrea sa va impartasesc modul pe care l-am descoperit eu. Â
Ingrediente: 1 cutie de smantana mica 3-4 catei de usturoi piper Preparare: Usturoiul pisat se adauga peste smantana, se amesteca bine si se adauga si un pic de piper daca vreti. Eu l-am folosit pentru puiul pe sticla si cartofii taranesti.
Ingrediente: peste, faina de malai, sare, 4 catei de usturoi, suc de rosii Preparare: Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati si se sareaza. Se trece prin faina de malai si se prajeste in tigaie la foc potrivit. Usturoiul se piseaza si se adauga peste el suc de rosii. Se serveste cu mamaliga
Ingrediente: 1,2 kg cartofi, 8 catei de usturoi, 1 legatura de marar, sare Preparare: Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata cat sunt calzi inca, se taie rondele, se pun intr-o salatiera, se adauga mararul tocat marunt, se stropeste cu mujdei de usturoi si se amesteca bine. Se cartofii sa se patrunda
Stim bine ca natura este foarte darnica atunci cand vine vorba de frumusete si sanatate, dar de multe ori pare greu de ales din multitudinea de oferte pe care le avem la dispozitie.