Consumat cu măsură, vinul (curat) este un adevărat medicament. Vinul roșu stimulează digestia, previne infecțiile intestinale și este cardiotonic, în timp ce vinul alb ajută la eliminarea toxinelor din ficat, are efect diuretic, are proprietăți antibiotice și este adjuvant în bolile diabetice. 3 tratamente cu vin pe care merită să le încerci, dacă suferi de
Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 3bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi ulei 3roşii patrunjel verde Preparare: Punem bucatile de file intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, le condimentam cu sare, piper si rozmarin, acoperim cu felii
Ingrediente: 3 pere 200 ml vin rosu, dulce 2 linguri de miere 1 lingura de zahar scortisoara, cuisoare o mana de stafide Preparare: Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara cuisoare si stafidele. Cand incepe sa fiarba, introducem perele si le lasam pe foc 15 minute, intorcandu-le
Ingrediente: unt 100 g, morcovi 100 g, ceapa 100 g, faina 50 g, ciuperci, 250 ml supa de oase, 450 ml vin alb, 150 ml bulion de tomate, 25 g sare Preparare: Morcovii se rad pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se calesc impreuna in unt. Se adauga faina, se stinge cu 350 ml
Ingrediente: 10 kg macese, 12 kg zahar, o lamaie, 30 ml otet 35 l apa Preparare: Macesele bine coapte se spala. Se trec prin masina de tocat carne si se aduna cu mana, formandu-se in chiftelute lunguiete. Zaharul se dizolva pe foc in 10 l de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau
Ingrediente: – 50 g unt, – 30 g faina, – 2 galbenusuri, – 100 ml smantina, – 200 ml vin alb sec, – 1/2 l supa in care a fiert pestele Preparare: Faina si untul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 randuri, amestecind bine