Vin de macese

Ingrediente:

10 kg macese,
12 kg zahar,
o lamaie,
30 ml otet
35 l apa

Preparare:

Macesele bine coapte se spala. Se trec prin masina de tocat carne si se aduna cu mana, formandu-se in chiftelute lunguiete. Zaharul se dizolva pe foc in 10 l de apa, impreuna cu zeama de la o lamaie sau cu 2 linguri de otet de 9 grade (30 ml). Siropul se fierbe 10 minute, apoi se raceste cu restul de apa si se toarna peste macese lasand un spatiu liber de 10 cm sub gatul damigenei ca sa aiba loc spuma care rezulta prin fermentare.

Se astupa bine damigeana cu dop de fermentatie si se lasa la temperatura de 18-20 grade Celsius, ca vinul sa fermenteze 6-8 saptamani sau chiar mai mult, fara alta drojdie. Se agita zilnic, ca sa se amestece mereu compozitia care iese la suprafata.

Cand se termina fermentatia, drojdia si semintele se lasa la fund si vinul se limpezeste. Dupa aceea se trage in damigene mai mici (filtrat prin tifon si vata), astupate cu dop de fermentatie, deoarece fermentatia continua incet, pana cand vinul se limpezeste.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton