3 tratamente cu vin

Consumat cu măsură, vinul (curat) este un adevărat medicament. Vinul roșu stimulează digestia, previne infecțiile intestinale și este cardiotonic, în timp ce vinul alb ajută la eliminarea toxinelor din ficat, are efect diuretic, are proprietăți antibiotice și este adjuvant în bolile diabetice. 3 tratamente cu vin pe care merită să le încerci, dacă suferi de aceste probleme:

 

Artroză

Într-un litru de vin roșu, de casă, se pun 30 de g de rădăcini de ulm (date pe răzătoare) și se lasă la macerat timp de 24 de ore. Se strecoară și se consumă dimineața câte un pahar din amestec, pe stomacul gol.

Migrene

Ai auzit că vinul îți dă dureri de cap! Ei, bine, consumat cu măsură, te scapă, de fapt, de ele. Uite un tratament cu vin pentru migrenele care nu pot fi vindecate cu nimic altceva: fierbe în 300 de ml de vin alb timp de 3 minute, 3 frunze de pelargonie și 3 frunze de mușcată sălbatică. Bea din amestec de 3 ori pe zi, câte un păhărel. Nu vei mai avea probleme cu migrenele.

 

Halenă

Scapă de halenă (respirația urât mirositoare) cu acest preparat pe bază de vin: în 500 ml de vin roșu, pune 3 linguri de mentă proaspătă. Lasă la macerat în loc răcoros timp de o săptămână, apoi strecoară amestecul și folosește-l de 2-3 ori pe zi pentru gargară.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin