Ingrediente: 1 file de peste (eu am folosit numai pastrav proaspat), 1 cartof, 3 catei de usturoi, 1 feliuta de ardei gras, 1 morcov mai mic, 1rosie, patrunjel, unt si sare. Preparare: Fileul de pastrav se spala bine, se pune in hartie de copt si se coace in cuptor cam 10 minute. Se iau legumele,
De pe la unu-doi ani, incepe sa faca mofturi. Primele pe lista refuzului: verdeÂturile si legumele! Desi nu ii intelegi bine motivele, e cazul sa treci totusi la contraofensiva!
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 dovlecel, o bucatica de piept de pui, 2-3 linguri branzica de vaci facuta in casa Preparare: Pieptul de pui il fierbi cu morcovul si cartoful, separat fierbi dovlecelul. Cand sunt toate fierte, le pasezi bine in blender sau in robot de pasat adaugi branzica de vaci si zeama in
Ingrediente: o bucatica de piept de pui, 1 morcov, 1 pastarnac sau radacina de patrunjel, o bucatica de telina, putin patrunjel verde, jumatate de dovlecel un praf de sare Preparare: Puneti la fiert puiul, morcovul, pastarnacul si telina; cand sunt aproape fierte adaugati dovlecelul si la sfarsit patrunjel verde si un praf de sare. Puiul
Cand am trecut pe mancare solida ne-a spus medicul pediatru, ca avem voie sa-i facem o supa-crema de legume, dar fara pic de sare. Bineinteles ca nu i-a placut fetitei mele mancarica si plangea de foame ca vrea laptic.
Am avut o perioada in care fetita mea nu vroia sa mai pape fructele asa ca le-am taiat cubulete, le-am pus in castronel si in loc sa le mancam cu manuta sau lingurita am folosit o...scobitoare.
Am un baietel care anul acesta a inceput scoala. Din pacate este foarte mofturos la mancare. Nu-i plac legumele deloc.
Parca mai ieri il tineai pentru prima data in brate, iar acum il ajuti deja sa faca primii pasi. Asta inseamna ca micutul tau a trecut deja intr-o alta etapa a vietii.
Ingrediente: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa, 1-2 mazare fina, un cartof, sare, verdeata, fidea, 2 kg apa. Preparare: Cureti legumele, le tai rondele subtiri si le calesti 2-3 minute in putin ulei si o lingura de apa. Adaugi apoi restul de apa. Cand s-au fiert legumele adaugi cartoful taiat cubulete,
Ingrediente: cativa cartofi cativa morcovi usturoi (3-4 catei) sare, piper ulei (2-3 linguri) otet (2-3 lingurite) Preparare: Se curata cartofii si morcovii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au racit legumele se piseaza usturoiul, se pune peste acestea impreuna cu sarea piperul, uleiul si otelul si se amesteca
Ingrediente: 1 kg rosii, 250 gr morcovi, 1 capatana de telina, 1 ceapa, ulei, 200 gr smantana, 1 legatura de patrunjel Preparare: Se fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cand sunt gata, se trec prin sita si se paseaza. Se potriveste de sare, dupa gust.
Ingrediente: 2-3 morcovi taiati rondele 2-3 vinete taiate rondele 1-2 cepe 3-4 ardei taiati feliute 4-5 cartofi taiati cubulete 4-5 rosii taiate rondele 1-2 dovlecei taiati in cubulete 1 varza de dimensiuni medii, taiata feliute o jumate de kg de fasole verde Preparare: Se lasa cuptorul la incins vreo 2-3 min, timp in care se
Ce minunat ar fi daca copilul ar manca legumele si zarzavatul din ciorbe si supe fara mofturi si comentarii.Fetita mea Maria, pana la varsta de 2 ani nu manca de bunavoie niciun fel de mancare daca acesta continea legume si verdeata.
Femeile insarcinate si cele care alapteaza necesita un aport mai ridicat de vitamine.
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 2 linguri unt 400 g carne tocata (amestec jumatate vita, jumatate porc) 1 priza pulbere ghimbir 400 g ardei gras rosu 300 g praz 250 ml supa pasare 4 linguri sos soia sare, piper Preparare: Fierbe orezul in multa apa sarata, circa 15-20 minute. Incinge untul. Prajeste carnea
Ingrediente: 100-150 g costita afumata, 3 morcovi, o telina, 2 cepe, 3-4 foi de varza, 2-3 rosii sau o lingurita de bulion, 100-150 g mazare conservata, 2-3 catei de usturoi, 100 g cascaval, 40-50g macaroane, sare, piper, 2l apa, 70-80g unt sau ulei Preparare: Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se
Ingrediente: 1 pumn de mazare 1 morcov 1 pastarnac 1 ceapa mica 3-4 cartofi 1 ardei gras rosu 2 rosii p 1/2 piept de pui 1 ou 1 lingura de faina sare Preparare: Se fierb legumele si pieptul de pui tocate marunt, mazarea se opareste separat in apa cu sare si apoi o scurgeti si
Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 felie cascaval, 1 felie castravete, cateva bobe de mazare oparita si racita, o jumatate piept de pui, pesmet , o lingura faina Preparare: Se fac niste crochete din piept de pui tocat amestecat cu putin cascaval si ardei gras rosu tocat marunt marunt si cu un ou batut bine
Ingrediente: 700 g fileuri de peste 2 morcovi 1 praz 100 g ciuperci 100 ml vin alb 50 ml Vermut 150 ml smantana coaja rasa de lamaie sare piper Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Spala morcovii si prazul, curata si taie in julien fin (fasii subtiri) si pune-le in tigaie. Curata ciupercile, taie-le felii
Ingrediente: 1 foaie de placinta 1 morcov 1 ceapa mica 4 felii de sunca de praga 1 ardei rosii 1 cub de unt 2 felii mozzarela Preparare: Se taie feii subtiri morcovul, ardeiul rosu, ceapa si sunca de praga, se amesteca toate, se calesc putin in tigaia incinsa cu un strop de unt ca se