Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute; 1 lingura de otet de mere; 1 lingura de ulei de susan; 1 lingura de miere; 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome; 1 lingura ulei de masline; 6 fire de ceapa verde, tocate; 125 gr germeni de soia; 1/2 de ardei gras rosu,
Ingrediente: 4 rosii medii, 1 castravete, 1/2 telina mica, 1 morcov, 1 iaurt (cca 200 ml), 1 catel de usturoi, sare, piper, busuiocproaspat taiat marunt, ulei de masline. Preparare: Iaurtul, usturoiul si busuiocul se amesteca bine cu blenderul, se condimenteaza cu sare si piper si se pune crema intr-un bol. Castavetele, morcovul si telina se
Ingrediente: 1 pui intreg, ulei de masline, cimbru, un pahar de vin alb, usturoi, unt Garnitura: legume diverse, dupa preferinte Preparare: Se ia un pui intreg, se spala bine, dupa care se unge tot cu ulei de masline si pe exterior si pe interior. Condimentam peste tot cu condiment special de pui, presaram si cimbru,
Odata cu primavara, si alimentatia noastra devine mai "verde". Legumele detoxifica organismul si ne aduc energia de care avem atata nevoie.
Abia invata care este gustul mancarii? Nu inseamna ca-i va placea automat orice, insa priÂmii pasi spre o alimentatie sanatoasa incep chiar de pe acum...
Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 1 ceapa ulei de masline 1 conserva de rosii intregi in bulion 250 gr paste intergale cativa catei de usturoi 1 lingurita zahar brun parmezan cateva masline sare, piper Preparare: Nu e o reteta total de post, pentru ca eu am presarat la final si un pic de parmezan,
Ingrediente: salam Palaciego sunca presata masline negre cascaval 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 castravete Preparare: Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei. Locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina, iar rotile se fac din rondele
Luca nu vroia cu nici un chip sa manance legumele pasate. In schimb, este indragostit de banane.
De cand a descoperit noi gusturi, dulci, cum ar fi piureul de fructe, cerealele, fetita noastra nu mai vrea sa manace legumele, atat de importante in alimentatia copilului.
Ingrediente: un peste porivit (eu folosesc pastrav sau caras) 2 cepe mijlocii taiate julien un morcov mijlociu taiat rondele un ardei gras taiat cubulete 3 catei de usturoi taiat felii o felie de lamaie curatata de coaja suc de rosii cimbru, sare Preparare: Intr-un vas nu prea inalt se face un pat din jumatate din
Ingrediente: 1 telina mare 2 morcovi 1-2 ardei 1 pastarnac 2-3- radacini de patrunjel 1 ceapa 1 praz 2 lingurite ulei de masline 1 cubulet unt sare Preparare: Se curata legumele, se spala si se pun sa fiarba intregi intr-o oala cu apa, sare si putin ulei. Se acopera oala cu un capac si se
Ingrediente: 300 gr.de orez mexican 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras fasole verde si cateva boabe de fasole neagra 1 rosie un piept de pui pesmet ulei de masline sare dupa gust Preparare: Se calesc mai intai toate legumele, taiate cuburi cu putin ulei de masline, se inabusesc putin dupa care se aduga apa
Ingrediente: morcovi, fasole verde, ardei rosu, mazare si porumb din conserva, 50 g unt Preparare: Morcovii si ardeiul se taie cubulete, fasolea se taie si ea se adauga mazarea apoi se calesc toate in unt. Se serveste ca garniture la friptura sau peste.
Ingrediente: 1 kg peste, 2 cepe, 2 morcovi, 2 adei grasi, pasta de gogosari, 5 catei de usturoi, sare, piper zeama de lamaie, ulei, o cana suc de rosii. Preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 morcov, 1 cartof, 1 galbenus. Preparare: Se fierbe dovlecelul, morcovul si cartoful la foc mic intr-o cratita cu capac, cca 30 min. Dupa ce au fiert se mixeaza sau se introduc in blander si se adauga galbenusul de ou, pe care in prealabil l-ai fiert 10 minute. La final se pun
Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, ulei dupa gust Preparare: 1.Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul
Ingrediente: un pachet legume chinezesti 100 g boabe de porumb 500 g creveti 200 g carpaccio de somon 250 ml vin alb 6 castraveti verzi doi catei de usturoi smantana boia curry ulei de masline sare, piper marar sfecla rosie otet balsamic Preparare: Castravetii se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se amesteca
Ingrediente: 1 peste (crap) 3 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe sare, ulei Preparare: Se curata pestele de maruntaie si solzi, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Se unge tava cu ulei, se aseaza legumele, apoi pestele, se presara putina sare si se
Ingrediente: 1 cana de orez cu bob mare 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 morcovi 2 cepe 100 gr mazare 4 ciocanele de pui sare, piper Pentru sos (optional): putina zeama in care au fiert ciocanelele 5-6 linguri de bulion piper, cimbru foi de dafin Preparare: Legumele se fierb in apa cu sare. Orezul
Putini copii accepta supa crema de legume (legume pasate). Nici fetitei mele, Maia Maria nu ii place, dar am reusit sa o fac sa manance adaugand pulpa de la portocala printre legume.