Orez cu legume si ciocanele de pui

Ingrediente:

1 cana de orez cu bob mare
1 ardei rosu
1 ardei galben
2 morcovi
2 cepe
100 gr mazare
4 ciocanele de pui
sare, piper

Pentru sos (optional):
putina zeama in care au fiert ciocanelele
5-6 linguri de bulion
piper, cimbru
foi de dafin

Preparare:

Legumele se fierb in apa cu sare. Orezul se caleste un pic in ulei, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Intre timp se curata ceapa si se caleste in ulei. Dupa ce s-au fiert legumele se toaca cubulete si se aduga peste ceapa calita, apoi se mai calesc impreuna 1 minut.

Daca nu aveti orez cu bobul mare, puteti folosi si orez obisnuit cu conditia sa il caliti inainte de a-l pune la fiert in unt sau putin ulei, cum am zis mai sus. In felul acesta bobul se intareste si nu se sfaramiteaza. Dupa ce s-a fiert si orezul, il treceti prin jet de apa rece, ca pe spaghete. Dupa aceea il adaugati peste legumele calite, amestecati si condimentati dupa gust.

Ciocanelele de pui se condimenteaza cu mirodenii specifice si se baga la cuptor intr-o tava, in care adaugati putina apa. Eu am pregatit si un sos de bulion pentru orezul cu legume, pt. ca nu-mi place sosul de soia. Am folosit zeama care s-a lasat de la friptura, am amestecat-o cu bulionul si condimentele apoi l-am lasat la fiert 2-3 minute. Ca si sugestie de servire, puteti aseza orezul pe farfurie sub forma de piramida sau sub forma ovala, asa cum o sa vedeti si in poza. Pofta buna!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton