Ingrediente: 3 linguri de orez 2 mere mari o lingurita de zahar apa Preparare: Se pune apa la fiert intr-un vas (cam 500 ml), impreuna cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se adauga orezul. Se lasa la fiert pana cand orezul fierbe foarte bine. In timp ce fierbe orezul, se spala merele si se
Ingrediente: 400 g mere 150g unt 250g zahar 2 oua 250 g faina 1,5 lingurita bicarbonat stins 2 lingurite scortisoara 100g nuci taiate sau stafide. Preparare: Merele curatate le puneti 15 min. la fiert si faceti din ele un sos, bateti untul cu zaharul, adaugati ouale batute, sosul de mere si celelalte ingrediente. Turnati compozitia
Ingrediente: 150 g caise uscate; 2 mere decojite si fara miez; apa Preparare: Pune caisele intr-o cratita si acopera-le cu apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute. Adauga apa daca amestecul seaca. Adauga marul taiat bucatele. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Ia amestecul de pe foc si acopera-l
Ingrediente: 2 oua; 50g zahar; 30g unt; 2 lingurite zahar vanilat; 2 linguri frisca lichida; 60g fulgi de cocos; 2 linguri amidon alimentar; 1/2 lingurita scortisoara; 2 varfuri de cutit ghimbir macinat; 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa; 1/2 lingurita coaja de portocala rasa; 4 linguri calvados; 1/2 lamaie; 4 mere mari; 1 varf de
Ingrediente: 300 g orez, 1,2 l lapte, 375 g zahar, coaja de lamaie rasa, 1,5 kg mere, 100 g unt, 4 oua, 25 g pesmet alb, sare. Preparare: Laptele se fierbe impreuna cu 125 g zahar si putina sare. Se alege orezul, se spala, se scurge si se fierbe in lapte, pana ce orezul s-a
Ingrediente: 200 g orez, un litru de lapte, 8 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, coaja de portocala, 3 galbenusuri, un kg de mere, 2 linguri de unt. Preparare: Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul
Ingrediente: 600 g mere, 110 g zahar, 20 g unt, vanilie sau zahar vanilat, 3 albusuri de ou, 50 g frisca (optional) Preparare: Merele curatate de coaja se taie in sferturi, se scoate miezul cu semintele, apoi se taie felii. Se pun la foc continuu, pana scad, apoi se dau prin sita, se adauga zaharul
Ingrediente: – 10 mere mari, preferabil moi, – 8 linguri de zahar vanilat, – 1 lingurita de praf de scortisoara, – 200 ml apa minerala, – 500 g de faina, – 8 linguri de ulei de masline, – 50 g de margarina vegetala Preparare: Se prepara aluatul din apa minerala, faina si ulei de masline.
Ingrediente: – 8 mere – stafide – 8 miezuri de nuca – 8 linguri de nuca pisata – 8 linguri zahar – 1 zahar vanilat – aluat foitaj (din comert) – 2 linguri de miere. Preparare: Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul si se umple cu miez de nuca, stafide si zahar amestecat
Ingrediente: – 1 mar – 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet – cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru
Ingrediente: 7 oua 25 linguri de zahar 7 linguri de ulei 6-7 mere 1 praf de copt 10 linguri de faina 500 ml frisca Preparare: Se pun 15 linguri de zahar la topit intr-o cratita (sau in forma de tort) si se amesteca continuu, sa nu se arda tare. Apoi se opreste focul si se
Ingrediente: o mana de orez 2 mere Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se
Ingrediente: 125 gr faina, 2 oua, 250 ml lapte, 1 lingura zahar, 2 mere acre, 4 linguri unt, 2 linguri zahar, scortisoara Preparare: Se amesteca faina cu ouale, laptele si zaharul. Aluatul se lasa deoparte 25 de min. Se taie merele felii si un sfert din cantitate se frige incet cu untul intr-o tigaie. Cand
Ingrediente: – mere – gris Preparare: Fructele se fierb in apa, apoi se scurg si, in aceeasi apa, se fierbe grisul; se adauga un pic de zahar si se amesteca cu merele pasate. Se bate cu telul, la rece, pana devine spuma, apoi se serveste.
Ingrediente: – 500 g mere, curatate de coaja si seminte, taiate bucatele – 30 ml suc de mere, – 1/2 lingurita de scortisoara, – 15 ml frisca, – 75 g granola (cereale – grau sau orez – cu ciocolata). Preparare: Puneti intr-o craticioara merele, sucul de mere si scortisoara. Fierbeti sub capac 10-15 minute. Zdrobiti
Ingrediente: – 2-3 mere, – 1 1/2 lingura de scortisoara, – 2 linguri de zahar si apa plata Preparare: Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga
Ingrediente: – 2 oua – 50 g zahar, – 20 g unt – 30 g faina – 250 g mere Preparare: Se curata cateva mere, se dau prin razatoare si se presara putin zahar. Separat se freaca 50 g zahar cu unt, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute
Ingrediente: – 1 lingurita de zahar – o mana de orez – 2 mere mari Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu zaharul. Cand fierbe se pune orezul si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la
Ingrediente: 8-10 mere, depinde de marime 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci Preparare: Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza