Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahar tos, 4 oua, 3 linguri zahar, 1 kg de mere, visine proaspete sau din compot (fara samburi), 1 plicult de zahar vanilat, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet, frisca si ciocolata pentru ornat. Preparare: Se unge o oala/cratita (de 5 kg capacitate) cu 150 g de unt si
Stiai ca organismul uman nu poate proÂduce singur vitamiÂna C si nici nu poate sa o stocheze? Cu toate acestea, e o vitamina de o importanta vitala pentru noi, fie copii, fie adulti.
Ingrediente: Blat: 15 mere 100ml ulei 3 linguri cacao 1 pahar gris 2 pahare faina 2 plicuri praf de copt scortisoara Glazura: 3 linguri margarina, 3 linguri zahar 1lingura cacao. Preparare: Se dau merele pe razatoare. Se presara deasupra zaharul, cacao, uleiul si se amesteca. Se lasa la rece o ora. Se adaoga praful de
Ingrediente: carne de pui 500 g, mere cretesti 500 g, ulei 25 ml, unt 10 g, zahar 5 g, faina 5 g, patrunjel verde, sare 7. Preparare: Bucatile de carne de pui curatate si spalate se rumenesc pe toate partile ulei, apoi se adauga cateva linguri de apa si se fierb inabusit la foc domol.
Ingrediente: 150 g faina, 2 oua, 300 ml lapte sau apa minerala, un praf de sare 4 mere, 3 linguri de zahar, 5 linguri de smantana, unt. Preparare: Se prepara aluatul de clatite din faina, oua, lapte sau apa minerala si un praf de sare. Se coc clatitele. Separat merele curatate de coaja se dau
Ingrediente: 4 mere, o jumatate de pahar de smantana, 2 linguri de faina, 250 g apa, 25 g unt, o lingurita zahar, zeama de lamaie, patrunjel. Preparare: Merele curatate de coaja se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se fierb 10 minute intr-o cratita cu apa. Se adauga si putina sare. Cand merele sunt fierte,
Ingrediente: 4 mere mari, 1 ou, o cana apa, o cana faina, ulei pentru prajit, apa cu gheata. Preparare: Preparam intr-un vas un aluat gros din faina, ou si apa. Curatam merele, indepartam cotorul si le feliem. Tavalim feliile de mere prin aluat, dupa care le prajim in ulei incins, pana ambele fete capata o
Ingrediente: 1 kg de mere 350 g zahar 50 gr unt 6 oua 200 gr faina 6 linguri apa clocotita 150 ml compot de caise sau de ananas 400 g frisca Preparare: Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii. Intr-o tava se presara 150 gr zahar, se aseaza merele
Ingrediente: 1,5 kg mere golden 1 pachet aluat mare scortisoara unt zahar zahar pudra Preparare: Merele se curata de coaja, apoi li se scoate cotorul. In locul cotorului se pune o lingurita de zahar, un varf de lingurita de scortisoara si putin unt. Aluatul se imparte in patratele, cat sa acopere marul. Se pune marul
Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 pachet unt rece taiat bucatele 1 ou si un galbenus 2-3 linguri lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita praf copt un praf bicarbonat 2 linguri zahar Ingrediente pentru umplutura: 6-7 mere mari coaja rasa de portocala 4 linguri zahar foarte putina nucsoara 1 albus scortisoara Preparare: Se amesteca
Ingrediente: 150 g faina 600 g mere 6 oua 150 g unt 150 g zahar 1 praf de copt 2 pliculete zahar vanilat coaja de la o lamaie pesmet Preparare: Merele se curata si se trec prin razatoare. Apoi se amesteca cu restul ingredietelor (in afara de pesmet). Compozitia se va turna intr-o tava unsa
Ingrediente: Blat: 2 cani mere rase 2 cani zahar 2 cani faina 3 oua 1 lingurita bicarbonat alimentar 2 linguri lapte Glazura: 1/2 pachet unt 10 linguri lapte 10 linguri zahar 2 linguri cacao Preparare: Se rad merele fara coaja, se amesteca cu zaharul, faina, galbenusurile, lapte si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Ingrediente: 1 kg de mere, 2 oua, 2-3 felii de paine, 100 ml lapte, 150 g zahar, un pumn de stafide. Preparare: Se spala merele, apoi se decupeaza la fiecare in parte cate un capac. Se scobeste miezul. Separat, se amesteca miezul merelor cu ouale, miezul de la paine, in prealabil inmuiat in lapte si
Ingrediente: Aluat 1: 1 cana faina, 4 linguri smantana, 1 ou Aluat 2: 1 cana faina 1 pachet margarina Umplutura: 2 kg mere, 252g zahar Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoare si se calesc cu putin ulei si zaharul. Se prepara aluaturile separat. Se fac 2 foi, se pun una peste alta si
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 lingura margarina 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa 100 g frisca (optional) Preparare: Intr-o tava rotunda unsa cu margarina se pun merele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua). Daca merele sunt mai tari, si nu sunt prea zemoase se
Ingrediente: 1,5 kg de mere 250 g unt 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 pliculet de praf de copt 200 g nuca pisata scortisoara Preparare: Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se face un amestec din 1 cana
Ingrediente: 1 kg de biscuiti simpli 1 kg mere 2 plicuri budinca de vanilie 1 cana zahar scortisoara 1 esenta de rom frisca pentru ornat. Preparare: Cureti merele de coaja si samburi, le tai in patru si le pui la fiert in apa cu zahar. Dupa ce au fiert le scurgi de apa si le
Ingrediente: 3 oua 1 kg mere 4 linguri faina scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 plic zahar vanilat 150 g pesmet Preparare: Speli si cureti merele de coaja si samburi. Le maruntesti, adaugi ouale, scortisoara, bicarbonatul, zaharul vanilat si pui faina cat sa nu se desfaca compozitia. Lasi 20 min la rece. Pui pe
Ingrediente: 500g varza rosie, 2 mere mari, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri ulei, 1/2 ceasca otet indoit cu apa , 1/2 lingurita sare. Preparare: Se taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca cu ulei si otet. Apoi merele rase se amesteca cu varza. Se sareaza in salatiera, iar pe margine se presara
Ingrediente: 1l piure de mere, 250 g miere de salcam, zeama de la 1/2 lamaie. Preparare: Alegi mere coapte, le speli, le cureti de coaja si de casuta cu seminte si le fierbi in apa. Cat sunt inca fierbinti, le pasezi printr-o sita deasa. Adaugi mierea si zeama de lamaie, amesteci bine si torni nectarul