Mono-dieta cu mere reprezinta cea mai grea, dar si mai eficienta metoda de a pierde kilogramele in plus. Astfel, de-a lungul unei saptamani, trebuie sa consumi doar mere crude sau gatite. Uite cum te ajută dieta cu mere să slăbești 5 kilograme într-o săptămână Este indicat ca, in timpul dietei, sa bei ceai verde neindulcit
Ingrediente pentru clătite: • 100 g făină • 1 ou • un praf de sare • 250 ml lapte degresat • 25 g unt, topit, apoi uşor răcit • ulei pentru prăjit Pentru umplutura de mere: • 50 g unt • 3 mere, curăţate de coajă, cotor şi tăiate sferturi • un praf de scorţişoară
Ingrediente Pentru crocant: • 40 g unt • 25 g zahăr brun • 75 g făină • un praf de scorţişoară Pentru mere: • 200 g chec simplu • 4-5 linguri coniac sau rom • 4 linguri suc de mere • 50 g unt • 6 mere, curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii groase • 5 linguri zahăr brun • 1⁄2
Poţi folosi orice fruct de sezon. Ingrediente pentru 12 porţii: ■ 150 g unt înmuiat, plus un cub ■ 225 g zahăr tos ■ 250 g făină cu factor de creştere, plus 1 lingură ■ 3 ouă, bătute ■ 100 g sos de mere ■ 3 mere acrişoare, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mici
Ingrediente: ● 2 kg de mere ● 400 g zahăr ● 4 plicuri de budincă de vanilie ● 500 g biscuiţi de post ● scorţişoară ● rom ● o ceşcuţă cu stafide ● 500 ml apă Mod de preparare: Stafidele se pun la înmuiat în rom, o jumătate de oră. Merele se spală şi
Ingrediente: 2 bucati file piept de rata sare piper 4 linguri Calvados 1 lingura ulei 250 ml cidru de mere 100 ml smantana 2 mere 1 lingura unt 2 linguri zahar Preparare: Pielea de pe carne se cresteaza, se condimenteaza si se toarna deasupra 2 linguri Calvados. Incingem putin ulei si lasam carnea sa
Ingrediente: 4 mere 8 linguri zahar pudra o lamaie unt 100 g curmale 100 g smochine 100 g visine 100 g nuca 2 plicuri zahar vanilat Preparare: Se aleg patru mere mari, se spala, apoi se taie cate un capacel in partea cu codita. Prin acest orificiu se scoate cu o lingurita mijlocul marului.
Ingrediente: aluat frantuzesc 100 grame de zahar 100 grame de unt un praf de sare scortisoara zahar esenta de rom miez de nuca ou Preparare: Se curata merele de coaja si se scot cotoarele. In locul scobit se pune putin zahar, o bucatica de unt, miez de nuca maruntit, cate un strop de esenta
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 2 galbenusuri 4 linguri cu lapte 3 linguri smantana 2 linguri zahar scortisoara 1 kg mere vanilie stafide Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar dupa gust si se pun la foc mic pana scade zeama. Se amesteca din cand in
Ingrediente: 2 mere de marime medie 200-300g dovleac placintar 20-30 ml suc mandarine (optional) Preparare: Merele se curata de samburi si se presara cu putina scortisoara. Dovleacul se curata de fibre. Se dau la cuptor pana ce merele crapa iar dovleacul poate fi strapuns usor cu o furculita. Dupa ce s-au copt, marul fara coaja
Ingrediente: 1 pachet foietaj din comert 5-6 mere 2 linguri zahar o lingurita scortisoara 1 lingura unt 1 ou Preparare: Se rad merele pe razatoarea mare, se scurg de zeama si se calesc cu zaharul si scortisoara, in unt. Se intinde foietajul si se adauga pe mijloc merele calite. Se ruleaza, se pune in tava
Ingrediente: – aluat foietaj – mere – ou batut – zahar – esenta rom – scortisoara – zahar pudra vanilat Preparare: Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri. Apoi se pun la fiert cu zahar (in functie de cat vreti de dulci sa fie), scortisoara,
Ingrediente: – mere – fructe din compot (ananas) – coktail de fructe in sirop usor indulcite: pere, piersici, ananas, struguri, cirese – zahar vanilat – un cub de unt – scortisoara – esenta rom – 2 patratele ciocolata – vin rosu dulce Preparare: Merele se spala si se scobesc scotand cotorul si samburii. Fructele taiate marunt,
Ingrediente: 2 margarine, un varf de sare faina cat cuprinde 2 kg de mere. Preparare: Se framanta un aluat. Se dau merele pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zahar dupa gust si scortisoara. Se intinde 4 foi (eu am 2 tavi mai mici) Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina,se
Ingrediente: 200 g unt 200-250 g faina 50 g zahar sare coaja rasa de lamaie 1 galbenus 2-3 linguri apa rece 1kg mere curatate si taiate cubulete scortisoara zahar suc de lamaie 2 linguri faina vanilie Preparare: Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider
Jana cu arome este o bautura racoritoare si proaspata, cu un aport redus de calorii si necarbogazoasa. Ea satisface atat nevoia de racoare cat si nevoia de dulce, respectand in acelasi timp corpul nostru si regulile de nutritie (Jana Strawberry-Guava a primit distinctia de cea mai buna apa cu arome la Aqua-Expo Paris in 2004).
Ingrediente: 2,5 decilitri ulei, 2,5 decilitri bors, 300 gr. faina, 30 gr. drojdie de bere, 100 gr. zahar, 1 kg. mere, 1 lingurita scortisoara, unt cat o nuca, zahar pudra Preparare: Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framanta cu faina, obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa
Ingrediente: 2 kg de mere 1-2 pachete de biscuiti simpli 1l lapte 4 oua 1 cana de zahar 1 cana de faina 2 plicuri zahar vanilinat un varf de cutit cu sare de lamaie Preparare: Biscuitii se aseaza in tava unsa cu putin ulei, merele rase se pun peste biscuiti si se dau la cuptor
Ingrediente: un mar mai mare sau 2-3 mai mici 2 morcovi o portocala Preparare: Dupa ce se curata, se pun in storcator, si se serveste putin caldut.
Ingrediente: un pachet mic piscoturi de sampanie taiate pe jumatate un compot de cirese cateva mere frisca gelatina de culoare rosie Preparare: Intr-o forma de inima tapetata cu folie de celofan se aseaza pe margine piscoturile taiate in jumatate, iar in mijloc ciresele din compot carora in prealabil le-am scos samburii. Peste cirese am asezat