Tort de biscuiţi cu mere

Ingrediente:

● 2 kg de mere
● 400 g zahăr
● 4 plicuri de budincă de vanilie
● 500 g biscuiţi de post
● scorţişoară
● rom
● o ceşcuţă cu stafide
● 500 ml apă

 

Mod de preparare:
Stafidele se pun la înmuiat în rom, o jumătate de oră. Merele se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert 500 ml de apă, împreună cu zahărul, să se topească, iar când fierbe se adaugă merele tăiate şi se amestecă până se înmoaie.
Budinca se toarnă în 100 ml apă, apoi se adaugă în compoziţia de mere de pe foc. Se mai amestecă 2-3 minute, după care se opreşte focul, se adaugă stafidele şi scorţişoara. Într-o tavă se pune un rând de biscuiţi, un rând de mere şi se alternează astfel cel puţin trei-patru straturi de biscuiţi, având grijă ca deasupra să rămână un strat de mere. Se serveşte rece.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton