200 g orez,
un litru de lapte,
8 linguri de zahar,
un plic zahar vanilat,
coaja de portocala,
3 galbenusuri,
un kg de mere,
2 linguri de unt.
Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul a inceput sa se umfle, scurgi orezul si il adaugi peste lapte. Lasi la foc mic, amestecand, pana cand scade. Acoperi cratita si o lasi deoparte o jumatate de ora.
Intre timp, spala si curata merele, apoi taie-le felii cat mai subtiri. Presara deasupra lor restul de zahar si lasa-le sa stea asa tot o jumatate de ora. Amesteci orezul cu lapte cu o lingura de unt si cu galbenusurile. Cu restul de unt ungi o forma. Pui un strat de orez, un strat de mere, un strat de orez, un strat de mere si bagi budinca la cuptor, pana se leaga si se rumeneste.
Dupa ce micutul tau trece de prima aniversare, poti adauga la budinca si albusurile batute spuma.