Este foarte sănătoasă şi gustoasă. Iată cum să prepari cea mai bună prăjitură cu morcovi, fără coacere. Ingrediente Pentru bază: • 2 ½ căni morcovi tocaţi (aproximativ 3-4 morcovi mari) • 1 cană nuci crude • 1 cană curmale fără sâmburi • ½ cană nucă de cocos neîndulcită mărunţită • 1 linguriţă scorţişoară •
Ingrediente • 100 g morcovi • 20 g ceapă • 1 cartof mic • 1 lingură brânză/ cremă de brânză • 1 linguriţă nucşoară Mod de preparare Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele morcovii, cartoful şi ceapa. Fierbeţi legumele, apoi puneţi-le într-un castron, împreună cu brânza, nucşoara şi puţină zeamă în care au fiert
Ingrediente: • 2-3 morcovi (aproximativ 150 g) • 1 portocală • 20 g făină • praf de copt • 100 g migdale • 200 g zahăr • 3 ouă • 100 g iaurt • 60 g unt • 1 vârf de cuțit de sare Mod de preparare: Se curăță morcovii, se taie în bucăți potrivite
Ingrediente: • 50 g mazăre • 50 g morcovi • 50 g fasole verde • 5 frunze de măcriș • 1 frunză de pătrunjel • un cubuleț de unt Mod de preparare: Legumele se spală, morcovul se taie rondele, fasolea verde se desface, tăindu-se vârfurile păstăilor, se toacă și frunzele de măcriș și pătrunjelul.
Ingrediente: 700 g morcovi, 1/4 lamaie, 3 linguri ulei, 1/2 lingura zahar, 4 fire de patrunjel, sare. Preparare: Morcovi se spala si se freaca cu periuta si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca cu suc de lamaie, ulei, sare si zahar. Se aseaza in salatiera si se presara cu patrunjel verde taiat
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 telina mai mica 2-3 cartofi 1 ou sare, ulei Preparare: Se realizeaza o maioneza din cartofi:se fierb cartofii, se curata, se dau prin razatoarea mica, se amesteca apoi cu un ou intreg si se freaca cu ulei pana se obtine o maioneza mai tare; daca e prea moale se poate
Ingrediente: 125 g morcovi, 250 ml apa, 25 ml lapte, 3 g faina, 3 g unt, sare, smantana, verdeata Preparare: In apa sarata care clocoteste, se adauga morcovii curatati, spalati si rasi pe razatoarea de zarzavat. Dupa ce sunt fierti, morcovii se trec prin sita si impreuna cu zeama, se pun din nou la fiert.
Ingrediente: 500 ml apa 200 gr morcovi 50-100 ml lapte (formula sau de mama) 100 gr piept de pui Preparare: Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Morcovii se taie in cubulete mici si se pun si ei la fiert. Dupa ce s-au fiert, se paseaza bine si se
Ingrediente: 40 g de carne de pui (a se evita grasimea), 30 g de orez, 1 morcov mare ras, 250 ml de apa, o bucatica de unt, 2 linguri suc de portocale. Preparare: Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba
O prietena are un baietel de 3 ani si are mainile, picioarele galbene ca ceara, parca nu are sange in el deloc, iar in jurul ochilor, gurii si nasucului tot galben e. E normal asa ceva? Ea a spus ca a fost la doctor si a spus ca e de la suc si nu are nimic. E posibil ca un copil sa nu aiba nimic din moment ce el arata de parca ar fi de ceara?
Ingrediente: – 2 ficatei de pui – 2 lingurite de unt fara sare – un cartof mediu – un morcov Preparare: Ficateii de pui, dupa ce se spala bine, se pun pe o folie de aluminiu si se taie o lingurita de unt in cubulete mici deasupra. Se ruleaza bine folia si se baga la
Ingrediente: – 200 g cartofi – 200 g morcovi – 60 ml ulei de masline – o bucata de praz – putin patrunjel – sare, dupa gust Preparare: Se spala si se curata cartofii, morcovii trebuie doar spalati bine, nu se curata neaparat de coaja. Se dau in clocot „crutoanele“ de legume. Dupa ce s-au
Ingrediente: – 1 kg morcovi – 4 lamai – 1,5 kg zahar Preparare: Morcovii se spala si se taie intai pe jumatate si apoi pe lung. Se pun sa fiarba in apa sarata. Cand sunt gata, se decanteaza si se amesteca impreuna cu bucatele de lamaie (se scot samburii mai intai). Pune amestecul in oala,
Ingrediente: – 2 morcovi Preparare: Mod de preparare: Curata morcovii, taie-i marunt si pune-i la fiert. Dupa ce i-ai luat de pe foc, paseaza-I si adauga din apa in care au fiert pentru a subtia compozitia. Daca bebelusul are sub 8 luni, evita sa pui apa in care au fiert morcovii deoarece are un continut
Ingrediente: – 150 g morcovi – 150 g struguri de masa (sau alte fructe) – 2 linguri suc de lamaie – zahar – 3 linguri de apa l ulei Preparare: Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Strugurii sau alte fructe alese pentru salata se spala si se taie in felii. Se amesteca impreuna