Ingrediente: 200 g orez, un litru de lapte, 8 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, coaja de portocala, 3 galbenusuri, un kg de mere, 2 linguri de unt. Preparare: Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul
Ingrediente: 250 gr orez 2 fileuri de peste o frunza de dafin 300 ml lapte 50 gr unt o ceapa mica, taiata marunt 175 gr mazare sau fasole verde fiarta 2 oua fierte tari, taiate felii Preparare: Orezul se fierbe ca pentru pilaf. Separat se fierbe pestele cu foaia de dafin, in lapte, la foc
Ingrediente: – o cana orez – un morcov – o ceapa – o cana cu apa – sare, piper sau alte condimente Preparare: Intr-un vas de sticla termorezistent se pun orezul, apa, morcovul ras, ceapa curatata si crestata in patru si condimentele. Vasul se acopera cu capac si se da la cuptor 20 de minute.
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: 1 ceasca mica de orez 1 morcov 1 fir de ceapa verde sau jumatate de praz 10 cubulete de spanac congelat sau o cana de spanac proaspat putin ulei de masline Preparare: Puneti separat orezul la fiert. Dupa ce acesta s-a fiert, il strecurati de apa si il adaugati peste spanacul, pe care l-ati
Ingrediente: – 400 g apa, – 250 g rosii, – 1 ceapa, – 1 morcov, – 1 radacina patrunjel, – 1 ardei gras, – 1 lingura orez, – 1 ou, – 1 lingura faina, – 2 lingurite unt, – patrunjel verde Preparare: Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se
Ingrediente: – 1 ceasca orez – 100 ml lapte – 250 g spanac – 1 cana branza de vaci – 3 linguri cascaval ras – 3 oua Preparare: Spanacul se spala cu apa calda si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curge de zeama si se toaca marunt. Separat se fiebe orezul
Ingrediente: – orez, – ceapa, – morcov, pastarnac, telina, dovlecel, – rosii proaspete sau la conserva, – sare, ulei de masline Preparare: Ceapa se taie foarte marunt sau se da la robot. Se dau legumele prin razatoare sau se dau la robot, se pun la fiert adaugand si putin ulei de masline, mai putin dovlecelul.
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se
Ingrediente: 100 gr orez, 1 mar, 1 para, suc stors de la 1 portocala. Preparare: Se alege orezul, se spala, se pune la fiert si se mesteca continu, ca sa nu se lipeasca. Intre timp se curata marul si para si se taie cubulete, se stoace si portocala. Cand orezul este aproape fiert se adauga
Ingrediente: 40 g de carne de pui (a se evita grasimea), 30 g de orez, 1 morcov mare ras, 250 ml de apa, o bucatica de unt, 2 linguri suc de portocale. Preparare: Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba
Ingrediente: – 300 gr de orez, – o cutie de 80 gr de ton in ulei, – o cutie de mazare, – o ceapa, – jumatate de pahar de vin alb sec, – 30 gr de unt, patrunjel, – un cubulet pentru supa Knorr (sau alta marca), – sare dupa gust, piper. Preparare: Se curata
Ingrediente: – 150 gr carne manzat; – 1 morcov; – 1/2 telina; – 1 ceapa; – 2 linguri orez; – 1 legatura patrunjel verde Preparare: Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.
Ingrediente: o mana de orez 2 mere Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se
Ingrediente: – orez – branza de vaci Preparare: Orezul se fierbe si se mixeaza impreuna cu branza de vaci. In acest amestec, in functie de toleranta si varsta copilului se pot adauga: piure de cartofi, galbenus de ou, cacao (peste 1 an), zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa, morcov crud ras, portocale, unt, stafide
Ingrediente: – o jumatate de piept de pui taiat cubulete si fara piele – 2 morcovi – o radacina patrunjel – o ceapa mica – 100 gr smantana sau lapte – 1 ou – 1 legatura patrunjel – 1 ceasca de orez, – sare dupa gust Preparare: Se taie ceapa fin si se pune la
Ingrediente: 1 litru lapte, 5 galbenusuri de ou, 250 g orez cu bob rotund, 150 g zahar, 50 g unt, o pastaie fruct vanilie, fructe confiate (la alegere), sare. Preparare: Preincalziti cuptorul la 210 grade C.Turnati laptele intr-un vas pe care-l veti pune in cuptor dupa ce adaugati zaharul si fructul de vanilie despicat in
Ingrediente: – 1 lingurita de zahar – o mana de orez – 2 mere mari Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu zaharul. Cand fierbe se pune orezul si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la
Ingrediente: – 1 piept de pui miere – zahar brun – susan – 200 g orez prefiert – 4 linguri ulei de masline – zeama de lamaie – sos de soia – 100 g fasole verde – 100 g porumb – patrunjel Preparare: 1. Pieptul se fierbe in apa cu sare, apoi se scoate si