Ingrediente: 1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare. Preparare: Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste
Ingrediente: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, ulei dupa gust Preparare: 1.Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul
Ingrediente: 1kg 200 g carne curcan 250 g orez 2 cepe mari 2 oua 2 ardei capia 6 catei usturoi patrunjel verde taiat marunt 1 lingura chimen macinat sare, piper si chilly dupa gust 1 lingura vegeta ulei pentru uns drobul deasupra Preparare: Alegem si spalam orezul.Intr-o oala punem 1l apa, jumatate lingurita sare si
Ingrediente: 150 g orez, 75 g sunca presata, 75 g cascaval, 100 g ciuperci din conserva, 50 g unt, 400 g supa de pasare. Pentru sos: 300 g suc de rosi, piper, cimbru, sare. Preparare: Orezul se fierbe 10 minute cu supa, apoi se introduce in cuptor. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi
Ingrediente: orez, lapte, fructe confiate/iaurt cu fructe Preparare: Varianta 1: preparam orez cu lapte dupa reteta stiuta, la care adaugam neaparat 1 lingurita de unt si spre sfarsitul prepararii pe foc se pun stafide, caise/mere/pere confiate taiate marunt. Se pot pune si fulgi de cocos, ciocolata rasa. Varianta 2: portia de orez cu lapte deja
Ingrediente: 100 g orez, 75 g branza de vaci proaspata, 4 lingurite de miere Preparare: Orezul se spala bine si se fierbe. Dupa ce s-a fiert se strecoara, apoi se amesteca cu branza de vaci pana devine o pasta cremoasa. La sfarsit se adauga mierea pentru a da savoare si a indulci preparatul. Dupa gust
Ingrediente: 1 kg cartofi 200g orez 300 g ciuperci 1 ceapa 6 linguri ulei o legatura patrunjel Preparare: Se curata cartofii si se taie felii rotunde, se aseaza in tava de la aragaz, apoi se presara orezul spalat, se pun ciupercile calite in prealabil, ceapa taiata cuburi, apoi inca un rand de cartofi, uleiul si
Ingrediente: 1 cana de orez cu bob mare 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 morcovi 2 cepe 100 gr mazare 4 ciocanele de pui sare, piper Pentru sos (optional): putina zeama in care au fiert ciocanelele 5-6 linguri de bulion piper, cimbru foi de dafin Preparare: Legumele se fierb in apa cu sare. Orezul
Ingrediente: 50 gr piept de pui, o ceapa mica, 3 felii de sfecla rosie, un dovlecel micut, o felie de ardei, 3 buchetele mici de broccoli, 2 linguri de orez, apa plata, unt, patrunjel,sare. Preparare: Se spala si se curata legumele si se taie in cubulete mici. Se fierb impreuna cu carnea de pui taiata
Ingrediente: 1 mar 1 banana 1lingurita de orez Nestle Preparare: Se taie in patru marul, se curata de seminte si se pune intr-o cratita la abur si se lasa pana se inmoaie, se da prin sita si se adauga o lingurita cu varf de orez. Apoi se piseaza banana separat si se amesteca cu merele.
Ingrediente: 2-3 linguri orez, 1 rosie potrivita, 1 morcov, 1 ceapa medie, 50g piept de pui, 1 lingurita ulei de masline. Preparare: Se fierbe pieptul de pui. Separat se fierb morcovul, ceapa si rosia decojita si taiata in bucatele. Cand acestea sunt aproape fierte, se iau de pe foc si se adauga lingurile de orez
Ingrediente: 400 g orez, 6 morcovi, 300 g sunca presata, 300 g maioneza Preparare: Fierbi orezul in apa cu sare si il speli bine in mai multe ape. Fierbi morcovii si ii dai prin razatoarea mare, iar sunca o tai cubulete. Asezi alternativ intr-un vas de sticla, pentru a se vedea straturile, astfel…orez , morcovi,
Ingrediente: carne de pasare sau vita 1-2 cani orez 1-2 cepe 1-2 ardei 1 morcov 1-2 lingurite pasta bulion sau 2-3 rosii fara piele Preparare: Se taie toate legumele cubulete, se pune in oala carnea de pasare la rumenit, se adauga apoi ceapa cu o cescuta de apa, se lasa un pic la innabusit si
Ingrediente: 3 linguri de orez 2 mere mari o lingurita de zahar apa Preparare: Se pune apa la fiert intr-un vas (cam 500 ml), impreuna cu o lingurita de zahar. Cand fierbe se adauga orezul. Se lasa la fiert pana cand orezul fierbe foarte bine. In timp ce fierbe orezul, se spala merele si se
Ingrediente: 200 g orez 100-150 g mazare 1 ardei rosu patrunjel ulei otet Preparare: Se fierbe orezul in apa clocotita sarata, apoi se limpezeste cu apa rece. Dupa ce s-a scurs si racit, se amesteca mazarea fiarta si ardeiul taiat fideluta. Se toarna sosul vinegreta din ulei si otet si se presara cu pratunjel tocat.
Ingrediente: o cana orez, o cana si jumatate lapte de vaca semidegresat, o para, un mar, o piersica, zahar vanilat, scortisoara, un varf de cutit de unt. Preparare: Orezul se fierbe in lapte, impreuna cu zaharul si scortisoara. Fructele se curata de coaja si se taie feliute potrivit de mari. Intr-un vas yena de 1.5
Ingrediente: 50 g orez; 100 ml apa (sau lapte daca vrei sa fie putin mai gras); 100 g cod file, dezosat si fara piele; cateva fire de patrunjel. Preparare: Pune orezul cu apa intr-o oala si fierbe-l timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand. Adauga codul si lasa-l pe foc timp de zece
Ingrediente: 2 cani fasole fiarta, o legatura ceapa verde, o cana de orez cu bob lung fiert, 200 g parizer vegetal, un avocado, 1-2 linguri suc de lamaie, 200 g iaurt slab, sare, 2-3 linguri ulei, un ou Preparare: Ceapa se curata si se taie rondele subtiri. Parizerul se taie cubulete. Se formeaza un sos
Ingrediente: 400 ml supa de zarzavat strecurata, 150 g rosii, 30 g orez, 10 ml ulei, sare, verdeata. Preparare: Se prepara o supa de zarzavat care se strecoara in alt vas, se fierb rosiile si apoi se trec prin sita. In supa de zarzavat se fierbe bine orezul ales si spalat. Apoi se adauga rosiile,
Ingrediente: 300 g orez, 1,2 l lapte, 375 g zahar, coaja de lamaie rasa, 1,5 kg mere, 100 g unt, 4 oua, 25 g pesmet alb, sare. Preparare: Laptele se fierbe impreuna cu 125 g zahar si putina sare. Se alege orezul, se spala, se scurge si se fierbe in lapte, pana ce orezul s-a