De câte ori ai suferit în tăcere alături de cel mic, verificând scutecul sau oliţa din două în două minute, în speranţa că vei găsi ceva solid acolo? Ştim, toate trecem prin asta. Constipaţia este din ce în ce mai frecventă în cazul copiilor, consecinţă a unei alimentaţii dezechilibrate, de cele mai multe ori. Vestea
Primii ani din viața copilului sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea creierului. Unele alimente ajută creierul să se dezvolte, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și funcțiile cognitive. Vrei să ai copii deștepți? Oferă-le aceste 7 superalimente pentru creier. Iaurt grecesc Cu 5 sau chiar 10% grăsime – iaurtul grecesc este un aliment care hrănește
Ingrediente pentru două porţii: • 100 g iaurt natural • 50 g de zmeură/ fructe de pădure • 4 biscuiţi fragezi • 1 piersică • 1 pepene galben mic • 2 prune Mod de preparare: Spălaţi pepenele, tăiaţi-l în jumătate şi eliminaţi seminţele. Spălaţi zmeura/ fructele de pădure şi amestecaţi-le bine
Ingrediente: 400 g cartofi 100 g faina 7 linguri de zahar 14 prune ulei o farfurie de pesmet Preparare: Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce s-au fiert se piseaza asemeni piureului. Cand s-au racit se amesteca cu faina, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Coca va
Olympia iti ofera tie si familiei tale Gemurile Olympia, deserturi pline de culoare si savoare, cu cel mai ridicat continut de fruct (45%). Gemurile si dulceturile Olympia completeaza gama produselor din fructe conservate romanesti, dezvoltate dupa retete atent selectionate, cu gustul bun al gemurilor si dulceturilor de casa. Gama gemurilor Olympia cuprinde 4 sortimente: Gem
Ingrediente: faina 500 g, smantana 400 g, zahar pudra 300 g, 3 oua, 1 plic praf de copt, prune 750 g, unt 25 g, sare Preparare: Smantana se amesteca cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt si faina, se framanta, pana ce se obtine un aluat ceva mai moale, se intinde
Ingrediente: 3 oua 3 linguri de faina 3 linguri de zahar un varf de sare hartie de copt Preparare: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare cu un varf de sare, apoi pui pe rand cele 3 linguri de zahar, apoi cele 3 galbenusuri si la urma cu o spaluta de lemn incorporezi si
Ingrediente: – 1/2 cani de unt sau margarina – 1/2 cani de zahar – 1 ou – 1 cana de banane pasate – 1 lingurita de vanilie – 1 si 1/2 cana de faina – 1 lingurita de praf de copt – 1/4 lingurita sare – 1/4 lingurita scortisoara – 3/4 cana prune taiate si
Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g faina 2 oua sare 200 g pesmet 500 g prune 125 g zahar unt vanilie; scortisoara, coaja rasa de la o lamaie Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec
Ingrediente: – 4 kg prune – 300 g zahar – 1 plic de conservant Preparare: Prunele se spala bine, se desfac pe jumatate, li se scot samburii si apoi se pun in borcane presandu-se usor, dar cu grija, ca sa nu se zdrobeasca. 2 l de apa se pun la fiert cu zaharul. Cand apa
Ingrediente: – 1/2 cani de unt sau margarina – 1/2 cani de zahar – 1 ou – 1 cana de banane pasate – 1 lingurita de vanilie – 1 si 1/2 cana de faina – 1 lingurita de praf de copt – 1/2 lingurita praf de copt – 1/4 lingurita sare – 1/4 lingurita scortisoara
Ingrediente: – 2 cani de faina – 1/2 lingurite de sare – 1 lingurita de praf de copt – 1 lingurita de scortisoara – 1 si 1/2 cana de zahar – 3 oua – 1 ceasca de ulei – 1 lingurita de vanilie – 1 cana de zer – 1 cana de prune fierte, decojite
Ingrediente: – 1 kilogram prune – lapte (optional) Preparare: Decojeste prunele, scoate samburii si fierbe-le pana se inmoaie. Paseaza-le cu o furculita sau cu blenderul. Adauga lapte sau apa in care au fiert pentru a subtia compozitia.